Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr LTR1060 rupshijskraan rijdt met last

Liebherr LTR1060 rupshijskraan rijdt met last

Autodienst Eineder GmbH heeft sinds oktober een LTR 1060 in gebruik. De Liebherr 60 tons kraan doet het meeste werk in zonneparken. Het Beierse bedrijf benut de sterke punten van de telescopische rupskraan voor de economische installatie van transformatorstations – off-road capaciteiten, wendbaarheid en het vermogen om met een volle lading te rijden betekenen minder tijd en lagere kosten.

Directeur Peter Eineder legt uit: "Zijn off-road capaciteiten en wendbaarheid maken de LTR 1060 ideaal voor werkzaamheden in zonneparken. Zijn ‘pick & carry’-modus is bijzonder goed omdat hij stelt ons in staat om transformatorstations met een gewicht tot 20 ton rechtstreeks van het transportvoertuig naar de installatieplaats te vervoeren.” Als de LTR 1060 door het terrein de lading niet kan dragen, gebruikt Eineder een zware transportrups om de transformatorstations naar de zonneparken te verplaatsen.

Door hun ontwerp kunnen rupskranen ter plaatse rijden met een volle lading aan hun haak. Het rupsonderstel maakt het ook gemakkelijk om moeilijk terrein te beheersen. Naast de 4,8 meter brede spoorbreedte kan de Liebherr LTR 1060 met behulp van de kraanbesturing ook veilig werken op een spoorbreedte teruggebracht tot 3 meter. “Dat is een groot voordeel op krappe werkplekken. We waarderen ook de gevoelige besturing van de LTR 1060 als het krap is”, vervolgt Eineder.

Ook de bedrijfsleider van het in Ingolstadt (Zuid-Duitsland) gevestigde bedrijf prijst het transportgemak van de 60-tons kraan. Voor transport kan de onderwagen worden ingeschoven tot een breedte van 3,0 m. De lage kraanhoogte van slechts 3,15 m zorgt ervoor dat standaard semi-diepladers kunnen worden ingezet. De LTR 1060 weegt slechts 62,6 ton compleet met alle ballast. De aslasten voor transport zijn minder dan 12 ton bij de inzet van een 3-assige trekker en een 5-assige dieplader. Door het verwijderen van ballast kan het transportgewicht teruggebracht worden tot het nettogewicht van de basismachine van 37,5 ton. Met een 3-assige trekker en een 4-assige dieplader zijn aslasten van minder dan 10 ton realiseerbaar.

Eenmaal ter plaatse kan de kraan zowel de centrale ballast als de ballast van de bovenwagen zelf gemontered worden zonder dat er een hulpkraan nodig is. “De LTR 1060 is een fantastische kraan. Zelfs als 40 tonner zonder ballast is hij perfect voor veel klussen, waaronder het installeren van kleine transformatorkasten”, voegt Eineder toe.

Importeur voor België: Van der Spek
Importeur voor Nederland: Liebherr Nederland 

 

Voor meer informatie: Liebherr