Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan wordt Develon

Doosan wordt Develon

Al eerder werd aangegeven dat de naam Doosan op de grondverzetmachines gaat verdwijnen en dat er een andere naam op komt. Eind februari is het dan zo ver: Doosan wordt Develon.

Develon betekend ‘Develop’ (Ontwikkelen) en ‘Onwards’ (Verder) en vertegenwoordigt het nieuwe begin van Hyundai Doosan Infracore (HDI). De nieuwe merknaam weerspiegelt de richting en bereidheid van HDI om de wereld meedogenloos te veranderen met innovatieve producten en oplossingen.

Toen Hyundai enige tijd geleden aandeel nam in Doosan Infracore werd al bekend, dat de naam Doosan slechts enkele jaren maar gebruikt mocht worden. Dit is trouwens niet de eerste keer dat de naam wijzigt. De grondverzetmachines zijn begonnen onder de naam Daewoo. Toen Daewoo failliet ging werd dit overgenomen door Doosan.

Het officiële persbericht:

Hyundai Doosan Infracore (HDI) vervangt het merk Doosan voor zijn bouwmachines en introduceert het nieuwe merk met als naam 'Develon'. 

De verandering geschiedt anderhalf jaar na augustus 2021 toen HDI een dochterbedrijf van HD Hyundai werd.
HDI gaat de naam op zijn bouwmachines veranderen in 'Develon', en bevestigt dat dit vandaag, 18 januari 2023, wereldwijd de nieuwe merknaam wordt.

Develon is een combinatie van de woorden 'Develop' (ontwikkelen) en 'Onwards' (verder). De nieuwe merknaam draagt de richting van HDI uit om verder de toekomst tegemoet te treden door middel van innovatie en de intentie om de wereld volledig te veranderen met innovatieve producten en oplossingen.
HDI heeft de introductie van het nieuwe merk al vanaf augustus 2021, toen het een dochterbedrijf van HD Hyundai werd, gepland. De bedoeling is om met de introductie van het nieuwe merk een sprong voorwaarts te maken op weg om wereldwijd koploper te worden in de bouwmachinemarkt. Met de verandering van de merknaam worden de bouwmachines van HDI van een nieuwe sticker Develon voorzien.

"Onze drie bedrijven op het gebied van bouwmachines hebben hun status al gevestigd als een van de belangrijkste pijlers van HD Hyundai en hebben een solide basis opgebouwd om de targets te behalen en onderlinge synergie te creëren, in de snel veranderende wereldeconomie," aldus Cho Young-cheul, CEO van HDI, die hieraan toevoegde: "Develon zal leidend zijn in de toekomstige markt voor elektrificatie en automatisering om groei te behalen en een voorkeursmerk voor onze klanten te blijven."

HDI is van plan eind februari op sociale media een meer gedetailleerd verhaal te plaatsen over het nieuwe merk en de visie die achter de verandering zit in een 'Presentatie van het nieuwe merk'. Ook worden de nachines met de nieuwe merknaam Develon op de CONEXPO-CON/AGG 2023 onthuld, die aanstaande maart in Las Vegas (VS) wordt gehouden.