Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo investeert in productie elektrische wielladers

Volvo investeert in productie elektrische wielladers

Als onderdeel van zijn ambitie om de industrie te transformeren door middel van duurzame oplossingen, heeft Volvo Construction Equipment (Volvo CE) een investering aangekondigd in de productie van elektrische wielladers vanuit zijn fabriek in Arvika, Zweden.

Dankzij de investering van SEK 65 miljoen (ongeveer € 5,8 miljoen) van Volvo Group kan de Arvika-fabriek in Zweden, die gespecialiseerd is in de productie van middelgrote en grote wielladers (L60H t/m L350H), haar faciliteiten uitbreiden met een nieuw gebouw en de gefaseerde introductie van nieuwe elektrische voertuigen mogelijk maken. 

2030

Het is niet alleen een mijlpaal in de bijna 140-jarige geschiedenis van de fabriek, maar ook een belangrijk moment voor Volvo CE en haar vastberadenheid om tegen 2040 volledig fossielvrij te zijn, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs en zoals uiteengezet in de industrie van de fabrikant leidende op wetenschap gebaseerde doelstellingen. Het is ook een baanbrekende stap voorwaarts in de ambitie om tegen 2030 35% van de verkochte machines elektrisch te laten zijn.
Kort na de aankondiging om te investeren in elektrische dumpers vanuit de productiefaciliteit van het bedrijf in Braås, Zweden, is het ook een teken dat Volvo CE zich inzet voor het realiseren van duurzamere oplossingen voor klanten in al zijn productlijnen - en is toegewijd om die verandering te stimuleren vooruit in het hier en nu. Deze aankondigingen maken deel uit van een investeringsstrategie waarmee Volvo CE elektrische oplossingen kan ontwikkelen in al zijn productiefaciliteiten, waaronder ook de Konz - fabriek in Duitsland, Belley in Frankrijk en Changwon in Zuid-Korea, waar andere elektrische machines worden gemaakt.

Grootste elektrische lijn

Mikael Liljestrand zegt: “Dit is een duidelijk signaal van onze inzet om te bouwen aan de wereld waarin we willen leven. Het is meer dan 40 jaar geleden dat we voor het laatst in een nieuw gebouw hebben geïnvesteerd en wat is nu een betere reden dan te investeren in onze toekomst, onze planeet en de volgende generatie. We weten dat dit niet alleen belangrijk is voor onze klanten en stakeholders, die terecht hoge verwachtingen van ons hebben, maar het ligt ons ook nauw aan het hart om deel uit te maken van iets groters bij het bouwen aan onze toekomst.
Volvo CE heeft al met succes compacte elektrische wielladers op de wereldmarkt geïntroduceerd met de L20 Electric en L25 Electric wielladers. Deze blijken efficiënte, emissievrije oplossingen te zijn die in staat zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen en tegelijkertijd een hoge productiviteit te handhaven in een verscheidenheid aan klanttoepassingen. Samen met de ECR25 Electric, ECR18 Electric en EC18 Electric compacte graafmachines en de middelgrote EC230 Electric graafmachine heeft Volvo CE een van de grootste elektrische series op de markt.

Duurzame transformatie

Dankzij de investering zal Arvika een nieuw gebouw van ongeveer 1.500 vierkante meter neerzetten, waardoor de faciliteit ruimten in de assemblagefabriek kan vrijmaken om elektrische wielladers te kunnen bouwen. Hoewel nog niet is aangekondigd welke modellen hun elektrische transformatie zullen starten en wanneer precies, zal de productie van zowel elektrische wielladers als meer traditionele wielladers met verbrandingsmotoren voorlopig op dezelfde productielijn doorgaan.
Volvo CE zorgt voor een gefaseerde introductie, model per model, waarbij rekening wordt gehouden met alle aspecten van het elektrische ecosysteem, inclusief infrastructuurvereisten, oplaadoplossingen, batterijverwerking en bedrijfsmodellen. Het resultaat zijn betrouwbare middelgrote en grotere elektrische wielladers die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in het bedrijf van de klant.

Het is niet het eerste duurzaamheidsinitiatief van de Arvika-faciliteit. Ondanks een daadwerkelijke toename van de productie vorig jaar, slaagde de fabriek erin haar interne klimaatvoetafdruk met 350 ton CO2 te verminderen dankzij verschillende inspanningen om de uitstoot te verminderen.
"Ons doel in de fabriek in Arvika, evenals bij Volvo CE en de hele Volvo Group, is om klimaatslim te zijn en fossielvrije machines te produceren", vervolgt Mikael. “Samen zijn we er vrij zeker van dat we deze transformatie willen leiden en de drijvende kracht willen zijn achter duurzamere manieren van werken ten voordele van onze planeet. Deze investering is Arvika's opwindende eerste stap op weg naar elektrificatie."
De bouwwerkzaamheden zullen later dit jaar beginnen, met verdere aankondigingen over wanneer de productie zal beginnen.

Importeur voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment