Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Inter-Techno toont elektrische Bobcat-graafmachines op de Infra Relatiedagen

Inter-Techno toont elektrische Bobcat-graafmachines op de Infra Relatiedagen

Op de Infra Relatiedagen, die op 7, 8 en 9 februari in de Evenementenhal Hardenberg worden gehouden, toont Inter-Techno diverse machines van Bobcat. Omdat Inter-Techno op de stand veel aandacht besteedt aan elektrisch materieel, hebben de E10e, de E19e en de door Inter-Techno zelf omgebouwde E35e elektrische graafmachine een prominente plek op de stand gekregen.

Daarnaast is de E27z graafmachine van Bobcat te zien, vier modellen uit de serie verdichtingsmachines, de ATR23 tandemwals en de MT100 minirupslader, die eind vorig jaar door Bobcat op de markt werd gebracht. Inter-Techno is tijdens de Infra Relatiedagen te vinden op stand 653 in hal 6.

De nieuwe E19e, een elektrische graafmachine van twee ton, werd eind vorig jaar tijdens Bauma door Bobcat geïntroduceerd als onderdeel van het snelgroeiende programma elektrische machines. De E19e is de elektrische variant van de populaire Bobcat E19 dieselgraafmachine en biedt dezelfde functionaliteit en prestaties. Bij de ontwikkeling van de E19e is dankbaar gebruik gemaakt van de ervaringen die opgedaan zijn met de E10e, die al een paar jaar op de markt is. De accu is bijvoorbeeld gebouwd met dezelfde componenten, maar heeft meer vermogen. De E19e levert een maximaal vermogen van 15 kW; De capaciteit van de accu is 3,5 uur, maar de E19e kan tijdens werkpauzes worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de machine voor de meeste gangbare toepassingen de hele dag kan worden gebruikt.
De Bobcat E10e was een van eerste volledig elektrische minigraafmachines, die op markt verkrijgbaar waren. De 1 tons zero tail swing (ZTS) minigraafmachine levert een vermogen van 7,5 kW en is met een breedte van slechts 72 cm. en een inklapbare Tip-Over Protective Structure handig voor het werken in kleine ruimtes. De E10e, de E19e en de E35e (maximaal vermogen 40 kW) zijn dankzij het omvangrijke assortiment Bobcat-aanbouwdelen inzetbaar voor alle denkbare bouw-, sloop- en grondwerkzaamheden en natuurlijk in omgevingen waar alleen geluidsarme, emissievrije machines zijn toegestaan.

Verdichtingsproducten en tandemwals

 Relatief nieuw in het programma van Bobcat zijn de grond- en asfaltverdichters. De complete serie bestaat uit 37 modellen variërend van trilstampers van 29 kilo tot tandemwalsen van 2,6 ton. Op de Infra Relatiedagen zijn de R60 trilstamper, de RP15.40, RP30.60, RP59.20 omkeerbare trilplaten en de ATR23 tandemwals met een gewicht van 2,3 ton te zien.

 MT100 minirupslader 

De MT100 minirupslader is een nieuwe machine van Bobcat, die bedoeld is als alternatief voor handmatig graaf- en sjouwwerk in de bouw, de groenvoorziening, de landbouw of bij sloopwerkzaamheden. Met een standaardbreedte van 904 mm. en een gewicht van slechts 1.500 kilo kan de MT100 prima uit de voeten in kleine ruimtes. De gebruiker staat achter op de machine en heeft dus een goed zicht aan de zijkanten en op het aanbouwdeel. Dankzij de ISO-joysticks van de MT100 met hun ergonomische ontwerp kan de machine heel nauwkeurig gemanoeuvreerd worden.
Ondanks de compacte afmetingen beschikt de MT100 minirupslader over een hefvermogen van 460 kg. en een kiplast van 1.314 kg. Door verplaatsing van de tegengewichten kunnen het hefvermogen en de kiplast verhoogd worden tot 485 kg en 1.387 kg. De Stage 5-motor levert 18,4 kW (25 pk) en op de machine kunnen tal van Bobcat-aanbouwdelen gebruikt worden.

Importeur voor België: Vangaever
Importeur voor Nederland: Inter-techno

           

Voor meer informatie: Bobcat