Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hotel van 7500 ton in een keer verplaatst

Hotel van 7500 ton in een keer verplaatst

Vanwege milieuregelgeving kreeg Sinotrans Heavy-Lift Co. in China de opdracht om een hotel van 7.500 ton 500 meter te verplaatsen. Vanwege het hoge gewicht vereiste de opdracht niet alleen een groot aantal aslijnen, maar ook elektronisch gekoppelde en gestuurde modules vanwege de ongelijke lastverdeling. Het zwaartransportbedrijf vertrouwt al vele jaren op SPMT's van TII Scheuerle, vooral vanwege de uitstekende synchronisatieprocedure. Met hun hulp vestigde Sinotrans Heavy-Lift Co. een nieuw wereldrecord voor het zwaarste transport van een gebouw.

Het Chinese zwaartransportbedrijf Sinotrans Heavy-Lift Logistics Co., een dochteronderneming van het grootste Chinese logistieke bedrijf Sinotrans, heeft een hotel van 7.500 ton in de stad Sanya, in de provincie Hainan, verplaatst met Scheuerle SPMT's. Volgens Sinotrans Heavy-Lift Logistics Co. is dit transport tot nu toe het zwaarste bouwtransport ter wereld. Het gespecialiseerde transportbedrijf verdeelde de lading van het hotel over 254 aslijnen. In totaal reden 15 Power Pack Units (PPU) met de voertuigcombinatie.

Geheel draaien

Naast het enorme te transporteren gewicht was de bijzondere uitdaging van het transport de ongelijke verdeling van de lading door de asymmetrische architectuur van het 90 meter lange, 35 meter brede en 20 meter hoge gebouw. Toch moest Sinotrans de constructie met uiterste precisie waterpas zetten en positioneren. Bovendien moesten de experts van Sinotrans het gebouw tijdens het transport 63 graden met de klok mee draaien en vervolgens 63 graden tegen de klok in om de nieuwe locatie te bereiken.
Om de klus te klaren koppelde het bedrijf de zelfrijdende SPMT-platformtransporteurs van TII Scheuerle onder verschillende hoeken aan elkaar tot een waaiervormige combinatie. Het hoge draagvermogen en de goede synchronisatie van de afzonderlijke modules waren volgens Sinotrans zeer gunstig voor het gebruik van SPMT-aslijnen van TII Scheuerle. Zonder dit zou de specialist in de logistiek van zware goederen niet het vereiste hoge niveau van precisie hebben bereikt. Het kostte Sinotrans acht uur om het gebouw op te tillen en met behulp van de SPMT-aslijnen nauwkeurig en veilig over het 500 meter lange traject te transporteren en op de plaats van bestemming weer op te zetten.

Joint venture met Sarens

Sinotrans is een langdurige klant van TII Scheuerle, de branche-expert van de TII Group voor het transport van zware en speciale goederen op en buiten de weg, en onderhoudt een vloot met 60 eigen Scheuerle SPMT-aslijnen voor dergelijke transportopdrachten. Aanvullende modules kwamen van de joint venture Sinotrans Sarens Logistics Co. en andere samenwerkingspartners.
Volgens onafhankelijke onderzoeken zijn de branche-experts van de TII Group wereldmarktleiders in dit segment met tienduizenden aslijnen op de markt. Dit maakt het voor bedrijven wereldwijd heel eenvoudig om SPMT-modules te huren. Bovendien zijn Scheuerle SPMT-modules compatibel met elkaar over alle technische generaties heen, zodat oudere voertuigen eenvoudig mechanisch of elektronisch kunnen worden gekoppeld aan modules van recentere technische generaties.

De TII Group is ook vertegenwoordigd in China waardoor professioneel advies voor klanten voor en tijdens transport, service aan voertuigen van de TII-bedrijven en snelle levering van reserveonderdelen altijd gegarandeerd zijn.

 

Voor meer informatie: TII Group