Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Effer lanceert nieuwe 90 tonmeter autolaadkraan: iQ.950 HP

Effer lanceert nieuwe 90 tonmeter autolaadkraan: iQ.950 HP

Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert Effer iQ.950 HP, een 90 tonmeter heavy range autolaadkraan met het V12-Power giekprofiel en het nieuwe geavanceerde besturingssysteem SPACEevo. Het is een multifunctionele kraan die geschikt is voor een breed scala aan verticale en horizontale hijswerkzaamheden die veilig en nauwkeurig kunnen worden uitgevoerd, zelfs bij hoge snelheden.

Het twaalfhoekige V12-Power giekprofiel wordt gebruikt in de nieuwste autolaadkranen van Effer. In combinatie met een jib biedt het extra verticaal en horizontaal bereik. Door de afmetingen en het gewicht van de Effer iQ.950 HP is hij geschikt voor montage op meerdere vrachtwagens.

Combidrive

De precisie en veiligheid van de kraan worden verbeterd door het SPACEevo- besturingssysteem, dat geavanceerde functies biedt voor ervaren en beginnende machinisten. Het hefvermogen kan worden verhoogd met de VSL+ (Variable Stability Logic-plus) functie die de last gebruikt als een actief onderdeel van de stabilisatie-instelling, terwijl de DLC-S (Dynamic Load Chart) de tijd verkort die nodig is om de stabilisatie-instelling te configureren.
De nieuwe CombiDrive4-afstandsbediening van Olsbergs biedt machinisten verschillende personaliseringsopties, zodat de werksnelheid kan worden aangepast, en veiligheidsfuncties zoals Confirmed View dat detecteert of de machinist in staat is om de opening van de stabilisatoren te zien.

Geavanceerd besturingssysteem

De nieuwe Effer-modellen bieden onze klanten efficiënte autolaadkranen die zowel het laadvermogen als de hefprestaties verhogen, dankzij onze technische en technologische vooruitgang. Ze bieden dezelfde prestaties als grotere modellen, maar kunnen op kleinere en meer kostenbewuste trucks worden geïnstalleerd. Dit is een nieuwe mijlpaal om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten om de CO2-uitstoot te verminderen en hun activiteiten in stedelijke gebieden te verbeteren. De Effer iQ.950 HP biedt het meest geavanceerde SPACEevo-besturingssysteem van Hiab, dat in de loop van de tijd aanpasbaar is. Klanten kunnen inhoud en functies toevoegen die het meest geschikt zijn voor de behoeften van hun machinist”, zegt Marcel Boxem, Vice President, Sales & Product Management Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

De Effer iQ.950 HP deelt onderdelen en bedieningselementen met de andere iQ. en iX. kranen. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de verschillende modellen te gebruiken en eigenaren van meerdere units kunnen hun magazijninventaris verlagen door gemeenschappelijke reserveonderdelen op te slaan die in de hele serie kunnen worden gebruikt.
In geselecteerde markten hebben eigenaren toegang tot ProCare™-servicecontracten en de aangesloten service HiConnect™.
Om uptime te garanderen, biedt ProCare gepland en proactief onderhoud tegen vaste kosten. De servicecontracten zijn beschikbaar in drie niveaus: Total R&M, Essential en Extended Warranty.
HiConnect biedt toegang tot real-time inzichten over de toestand van de apparatuur, om de productiviteit en de veiligheid van de operator verder te verhogen. Klanten kunnen de status van apparatuur volgen, service plannen en de bedrijfsvoering verbeteren, van hele wagenparken tot enkele eenheden. HiConnect is beschikbaar in twee niveaus: HiConnect Insights en HiConnect Premium. Vanaf februari kan de Effer iQ.950 HP worden besteld.

Importeur in België: Luyckx  
Importeur in Nederland: Kluytmans Service

 

Voor meer informatie: Hiab