Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Elektrische krachtpatsers

Elektrische krachtpatsers

De elektrische rupsgraafmachine R 976-E, samen met de R 980 SME-E, is de opvolger van de ER 974 B in de mijnbouw en steengroeven. De nieuwste elektrische graafmachines, die worden ontwikkeld door Liebherr-France SAS in Colmar, Frankrijk, zijn meer dan een simpele aanpassing van een graafmachine met dieselmotor. Ontwikkeling en elektrificatie zijn volledig ontworpen en geïmplementeerd door Liebherr.

Deze graafmachines van 90 en 100 ton zijn bestand tegen extreme omstandigheden dankzij hun robuuste constructie en zijn verkrijgbaar als diep- en hooglepel. Ze worden gekenmerkt door een laag geluidsniveau en een optimale beschikbaarheid en veroorzaken tijdens het gebruik geen CO2- of broeikasgasemissies.

Een beproefd elektrisch systeem: meer dan 40 jaar ervaring van Liebherr

In de afgelopen decennia heeft Liebherr op indrukwekkende wijze de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn elektrotechniek aangetoond met de succesvolle serie voor mijnbouw-, ponton- en overslagtoepassingen.

Het elektrische systeem van de nieuwe Liebherr R 976-E rupsgraafmachine met 400 kW wordt via een kabel voorzien van een bedrijfsspanning van 6.000 V, waarvan de ingang zich in het midden van het onderwagen of desgewenst aan de zijkanten bevindt. Optioneel is ook een kabeltrommel leverbaar. De stroomvoorziening met 6.000 V/50 Hz wordt verzorgd door een hoogspannings-sleepringcollector. Op de bovenwagen bevinden zich een transformatorschakelkast (hoogspanning/laagspanning) en een laagspanningsschakelkast voor de distributie en aansturing van de boordnetspanningen van 690 V, 230 V en 24 V.

Voordelen van een geïntegreerde technologie

De geïntegreerde technologie in de modellen R 976-E en R 980 SME-E biedt tal van voordelen. Een graafmachine met een elektromotor heeft een langere levensduur bij elke belasting door het constante toerental van de aandrijving. Het tijdelijke vermogen met hoge beschikbaarheid voor de gecombineerde bewegingen van de machine maakt ook een zeer hoge productiviteit mogelijk. De asynchrone elektromotor met laag voltage die op de R 976-E is geïnstalleerd, drijft het hydraulische systeem aan. De motor heeft hittebescherming op de lagers en wikkelingen. Het is geïntegreerd in een frame met een versterkte flens en zorgt voor een veilige softstart. De twee robuuste schakelkasten bestaan ​​uit een machinaal gelaste speciale constructie die is ontworpen voor extreme werkomstandigheden. De afsluitbare waterdichte deuren (IP 65) zijn voorzien van veiligheidsschakelaars en een noodstopfunctie. De hoogspanningsschakelkast is bedoeld voor de stroomconnector en de transformatie van de elektrische spanning, terwijl de laagspanningsschakelkast de aansluiting bewaakt.

Robuustheid, betrouwbaarheid en zuinigheid

De elektrische graafmachines van Liebherr wordt gekenmerkt door zijn hoge prestaties in vergelijking met de markt. Het weerspiegelt een robuust ontwerp op basis van feedback van mijnbouwtoepassingen. De betrouwbaarheid is getest onder extreme omstandigheden. Als onderdeel van een ecologische en duurzame aanpak garandeert Liebherr dat er geen milieubelastende gassen vrijkomen. De volledige elektrificatie is ontworpen en gebouwd door Liebherr-France SAS met als doel de gebruiker gegarandeerde kwaliteit te bieden.

Een lager onderhoudsvereiste en lagere bedrijfskosten zorgen voor een grotere economische efficiëntie in vergelijking met een graafmachine met een dieselmotor. Het extreem lage geluidsniveau van de R 976-E en R 980 SME-E zorgt voor extra comfort. Hun robuustheid, betrouwbaarheid en zuinigheid maken de R 976-E en R 980 SME-E de producten bij uitstek voor milieuvriendelijk gebruik van graafmachines.

Werkomgeving volgens de laatste normen

De R 976-E en de R 980 SME-E bieden hun machinisten comfort en veiligheid. Ze hebben een ruime cabine met automatische airconditioning en verwarming, een 270 graden camerasysteem en een windscherm en een dakraam met gepantserd glas aan de buitenzijde.
De cabine is standaard uitgerust met tal van extra bewakingsfuncties en een groot 9 "-display.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr