Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe elektrohydraulische joysticks voor Case graders

Nieuwe elektrohydraulische joysticks voor Case graders

Case lanceert een nieuwe joystick voor de 836C en 856C graders. De nieuwe joystick-bediening zorgt voor een verbeterde bediening van het afwerkblad, samen met een reeks stuurupgrades die een aanvulling vormen op de toch al geweldige functies van de grader.

Voordelen zijn onder andere:
-minder inspanning en hoge precisie dankzij de nieuwe elektrohydraulische joystickbediening.
-verhoogde productiviteit en efficiëntie dankzij het Dual Power-systeem, automatisch schakelen en kruipmodus.
-optimaal bestuurderscomfort en bestuurbaarheid dankzij de geoptimaliseerde bediening van het afwerkblad en een opnieuw ontworpen zijconsole.
-voldoet aan de Europese Stage 5-emissienorm dankzij het Selective Catalytic Reduction (SCRoF) uitlaatgas nabehandelingssysteem.
-verhoogde veiligheid dankzij een achteruitkijkcamera waardoor de machinist minder hoeft te draaien tijdens het werk.

Joystick-bediening

De elektrohydraulische joystick-bediening biedt de machinist een nieuw niveau van bediening. De elektrohydraulische joysticks zijn ingebouwd in meervoudig verstelbare armleuningen aan weerszijden van de bestuurdersstoel.
Elke joystick is uitgerust met meerdere rolschakelaars en drukknoppen om de in gebruik zijnde hydraulische en stuurfuncties te bedienen. De nieuw ontworpen zijconsole bevat nu extra schakelaars waarmee het systeem kan worden aangepast aan de behoeften van de machinist.

Met de nieuwe joystickbesturing kan de machinist de machine besturen met de linkerjoystick. Alle stuurcommando's, inclusief het draaien van de voorwielen, het bewegen van de chassisarticulatie en het in- stellen van de wielhelling, zijn beschikbaar via de joystick. De eveneens nieuwe RTC-functie stelt de machinist in staat om alle stuurcommando's terug te zetten naar de centrale positie door simpelweg op een speciale knop te drukken. Hierdoor kan de machinist de machine bedienen zonder zijn handen van de joystickhendels te halen, wat de inspanning vermindert en de productiviteit verhoogt.
Wanneer deze is geactiveerd vermindert Comfort Steering het aantal stuurwielomwentelingen dat nodig is om de machine volledig te draaien. Dit verbetert de fijne besturing van het stuurwiel en maakt het gemakkelijker om een volledige U-bocht te maken, met slechts een kleine draai aan het stuurwiel.
Combined Steering brengt de verschillende stuurcommando's samen in één besturingsfunctie. Eenmaal geactiveerd, werken voorwielbesturing, frame-articulatie en wielhelling samen, terwijl de machinist aan de stuurwielen draait of de joystick beweegt. Dit geeft de machinist de mogelijkheid om nauwe bochten te maken zonder na te hoeven denken over welk stuurcommando hij individueel moet gebruiken.

Bovendien hebben machinisten met geactiveerde TwinLift de mogelijkheid om beide hefcilinders te verplaatsen met alleen de rechterjoystick. TwinLift maakt het voor de machinist gemakkelijker om de afwerkbladpositie te corrigeren zonder beide joysticks te hoeven gebruiken. Deze functie helpt de machinist ook bij het werken aan een bredere helling, aangezien de machinist het afwerkblad eenvoudig met één joystick kan optillen om de machine te verplaatsen voor de volgende werkgang.

Dubbele kracht

De graders van de Case C-serie worden aangedreven door de nieuwste 6,7-liter zescilinder FPT-dieselmotoren. Deze maken gebruik van Hi-eSCR2-technologie en beschikken over een onderhoudsvrije dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een selectieve katalytische reductie (SCRoF) uitlaatgas nabehandelingssysteem om te voldoen aan de Europese Stage V-emissienorm. Dit gecombineerde systeem helpt bij het creëren van een compacte motorruimte met uitlaattemperaturen die bij normaal gebruik gemiddeld 200°C onder die van een traditioneel roetfilter liggen.
De motoren zijn speciaal ontworpen voor de werkzaamheden van een grader, waar een snelle koppelrespons vereist is om hoge productiviteitsniveaus te behouden. Een Dual Power-systeem biedt meer motorvermogen van de vierde naar de zesde versnelling. In het geval van de 836C en 836C AWD ontwikkelt de motor 102 kW (138 pk) in de eerste tot derde versnelling en schakelt over naar 115 kW (156 pk) in de vierde tot zesde versnelling. Voor de grotere 856C en 856C AWD ontwikkelt de motor 129 kW (173 pk) in de eerste tot en met de derde versnelling en stijgt tot 142 kW (190 pk) in de vierde tot en met de zesde versnelling.

Het vermogen wordt overgebracht via een Ergopower powershift-transmissie met zes versnellingen vooruit en drie versnellingen achteruit. Automatisch schakelen optimaliseert de machineprestaties, zodat de machinist zich kan concentreren op het gebruik van het afwerkblad. Een no-stall koppelomvormer en 100% automatisch sperdifferentieel zorgen voor maximale tractie onder alle bedrijfsomstandigheden.
Modellen met vierwielaandrijving hebben ook een kruipmodus, waardoor de machinist de rijsnelheid vrijwel onafhankelijk van het motortoerental kan instellen. Dit maakt de grader geschikt voor verdichtingswerk, waardoor er minder machines nodig zijn op de bouwplaats, de efficiëntie toeneemt en de kosten voor de klant dalen. Zowel de 4WD- als de 6WD-modellen zijn verkrijgbaar met optionele 24 inch banden, ideaal voor oneffen bodems en wanneer een laag stooteffect van de banden vereist is.

 

 

 Geavanceerde technologie

Het ontwerp van het Case-afwerkblad maximaliseert de bestuurbaarheid, met een beschermde draaikrans met lage wrijving en een rol die een schokvrij draaimoment levert. Dit ontwerp van het afwerkblad resulteert in minder smeerpunten, wat de onderhoudstijd verkort en de noodzaak voor periodieke vervanging van slijtdelen overbodig maakt. Dit verlaagt de kosten voor de klant.
Een A-vormig frame elimineert vrijwel alle zijdelingse spanning bij offset positionering en het centrale zadel kan hydraulisch in vijf verschillende standen worden gezet. De machinist kan het blad zonder enig mechanische obstakel 90° naar elke kant draaien. Een blad met oneindig variabele radius vermindert de trekkracht en verbetert het rollen van het materiaal bij afwerkingswerkzaamheden.

Alle Case-graders uit de C-serie kunnen in de fabriek worden uitgerust met voorbereidingen voor de meest gebruikte bladbesturingsoplossingen. De grader kan plug-and-play aan de klant worden geleverd, waardoor een snelle installatie van 2D- en 3D-machinebesturingssystemen mogelijk is. Dankzij deze automatische bladbesturingssystemen kan zelfs de meest onervaren machinist een hogere productiviteit en een constantere output realiseren.

Bestuurderscomfort

De machines hebben een aan de achterzijde gemonteerde, lage ROPS/FOPS-cabine met verwarmde en luchtgeveerde stoel, die het beste niveau van comfort en zicht voor de machinist biedt, terwijl de totale hoogte van de machine laag blijft om transportproblemen te voorkomen. Breed, getint glas biedt een uitstekend zicht rondom de machine, met volledig zicht op het afwerkblad voor de zittende machinist. Een achteruitkijkcamera zorgt voor meer veiligheid bij het achteruitrijden, waardoor de bestuurder tijdens het werk minder vaak hoeft om te draaien.

 Hogere uptime en rustig werken met de Case Service Solutions

Om de productiviteit, winstgevendheid en uptime van de herziene 836C & 856C verder te verhogen, heeft Case een reeks digitale en andere after-sales services beschikbaar, de Case Service Solutions, die de ervaringen van klanten met Case-apparatuur ondersteunen.
De complete tool voor machineparkbeheer Case SiteWatchTM maakt geolocatie, vlootbeveiliging met behulp van geo-fences, waarschuwingen voor ongeautoriseerd gebruik en flexibele rapportage mogelijk. Dit omvat key performance indicators (KPI's) zoals brandstofverbruik, bezettingsgraad, machine-uren en stilstandtijd, zodat productiviteit en winstgevendheid kunnen worden gecontroleerd en geoptimaliseerd. De gegevens zijn eenvoudig toegankelijk via een portaal.

Case SiteConnect verbetert de telemetrie gegevens die door het Uptime Center-team van Case worden gebruikt om dealers te voorzien van waarschuwingen op basis van machineprestaties. Hierdoor kunnen snel corrigerende maatregelen worden genomen om uitvaltijd te minimaliseren, aangezien dealers op afstand toegang hebben tot machinegegevens en sneller corrigerende maatregelen kunnen nemen. Hierdoor kunnen dealers proactief zijn in het beheer van de machines van klanten en het verhogen van de uptime. Zowel SiteWatch als SiteConnect zijn als optie verkrijgbaar bij de verbeterde modellen.
Klanten profiteren van meer gemoedsrust met Case Care, Case Protect en Case Fluid Analysis. Case Care is een standaard gepland onderhoudsprogramma, met originele onderdelen en smeermiddelen. Het programma wordt ondersteund door de technische expertise op het gebied van support en logistiek van het uitgebreide Case-dealernetwerk. Case Protect is een verlengd garantieprogramma en Case Fluid Analysis heeft tot doel grote storingen te voorkomen, de betrouwbaarheid van activa te optimaliseren en de levensduur te verlengen.

Specificaties: 836C – 836C AWD
Operationeel gewicht: 11.701 – 12.800 kg
Motor: FPT Hi-eSCR2 Stage 5
Vermogen: 102 kW (139 pk) / 115 kW (156 pk) Dual Power
Breedte afwerkblad: 2.440 / 3.050 / 3.355 mm

 

Specificaties: 856C – 856C AWD
Operationeel gewicht: 14.976 – 16.650 kg
Motor: FPT Hi-eSCR2 Stage 5
Vermogen: 129 kW (175 pk) / 142 kW (193 pk) Dual Power
Breedte afwerkblad: 3.350 / 3.665 / 3.960 mm

 

Dealers voor Nederland: Case Nederland
  Van den Broek Mech. en Machinebouw
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Handelsonderneming Jaap Tempel
  Troost Machinehandel
  Van der Vrande Bouwmachines
Dealers voor België: Dannemark
  Delvano
  Key-Tec
  Steven van Roy
  Lecarbo

 

Voor meer informatie: Case Construction Equipment