Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Engcon brengt nieuwe productcatalogus uit met slimme producten

Engcon brengt nieuwe productcatalogus uit met slimme producten

Engcon, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en accessoires voor graafmachines, werkt voortdurend aan productontwikkeling. Onlangs werd de productcatalogus voor 2023 uitgebracht, met een aantal waardevolle nieuwe producten voor klanten.

Voor 2023 presenteert Engcon de derde generatie draaikantelstukken samen met nieuwe accessoires. De derde generatie draaikantelstukken van Engcon werd voor het eerst gelanceerd in mei 2022 op de Noorse vakbeurs Vei og Anlegg (wegenbouw en constructie). Het nieuwe draaikantelstuksysteem verandert de graafindustrie met slimme technologie die beantwoord aan de toegenomen eisen aan elektrificatie, digitalisering, veiligheid en duurzaamheid. Nu presenteert Engcon nieuwe producten en oplossingen waarbij de wensen, het comfort en de veiligheid van de eindgebruiker centraal staan. De afneembare GRD60 grijpercassette van Engcon voor graafmachines in het bereik 14-19 ton heeft nu standaard oliekoppelingen voor een soepelere hantering. De grijpercassette staat daarnaast nu onder een hoek van 15 graden om in verschillende posities te kunnen werken en heeft ook een groter bereik gekregen. Hij is makkelijk vast te haken in de snelwissel, vergrendeling en het aansluiten van de hydrauliek gaat met een enkele handeling.

"Dankzij ons innovatiegedreven werk met focus op de eindgebruiker, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat Engcon altijd state-of-the-art technologie levert. Ons pakket moet de totaaloplossing en het premium product leveren die voldoen aan de wensen van onze klanten, nu en in de toekomst," zegt Martin Engström, Product Manager bij Engcon.

Engcon verbetert zijn veegcassettes

Het draaikantelstuksysteem maakt veel verschillende snelwissels mogelijk, waaronder de mogelijkheid om een veegcassette aan te sluiten. Dit is goed ontvangen door klanten die graag verschillende afmetingen met dezelfde kenmerken als de bestaande veegcassettes in het assortiment willen hebben. Zo is er ook een afneembare veegcassette voor 4-6 ton aangepast voor S40-montage. Met een Engcon snelwissel is het nu mogelijk om zowel een afneembare grijpercassette als een afneembare veegcassette te gebruiken.
Verder nieuws is dat al onze afneembare veegwalsen worden geleverd met een smalle borstelkit die is ontwikkeld voor gebruik bij het draineren rond huizen, kabelsleuven of andere moeilijk bereikbare oppervlakken.

"Het is ongelooflijk leuk als onze klanten vragen naar de verdere ontwikkeling van onze producten. Het laat zien dat ze de producten actief gebruiken en waarderen. Door hun feedback krijgen we dan ook de kans om nieuwe zaken en ontwikkelingen te lanceren die zijn afgestemd op hun behoeften," vervolgt Martin Engström.

De volledige productcatalogus is hier te zien: Productcatalogus

Een aantal van de nieuwe producten worden op 14-18 maart gepresenteerd op de grootste machinebeurs van het jaar, Conexpo 2023 in Las Vegas in de VS. Bezoek Engcon op stand F8533.

 

Voor meer informatie: Engcon