Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Wereldkampioenschap Caterpillar Operator Challenge 2023 in Las Vegas

Wereldkampioenschap Caterpillar Operator Challenge 2023 in Las Vegas

Negen machinisten strijden in maart tegen elkaar in de laatste ronde van de competitie tijdens CONEXPO-CON/AGG in Las Vegas. Na twee ronden waarin hun zware machines en technologische vaardigheden op de proef werden gesteld, zijn er nog maar negen van de oorspronkelijke 5.500 machinisten over in Caterpillar's Global Operator Challenge.

De laatste wedstrijdronde vindt plaats in de Cat-stand F4455 van het festivalterrein van het bedrijf tijdens CONEXPO-CON/AGG van 14-18 maart en wordt ook live gestreamd op cat.com.
De finale zal bepalen wie 's werelds beste machinist is door middel van verschillende uitdagingen die aantonen dat hij in staat is om Cat-machines veilig en efficiënt te bedienen.

"Deze wedstrijd begon met duizenden machinisten uit verschillende sectoren die zich voor de uitdaging hadden aangemeld", zegt Jessica Nunley, global marketingmanager voor Caterpillar. “Na het aantal deelnemers te hebben teruggebracht tot slechts 5.500 deelnemers in de eerste ronde georganiseerd door Cat dealers over de hele wereld, gingen 84 halvefinalisten door naar onze regionale wedstrijden die worden gehouden op Caterpillar locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. We zijn verheugd om de vaardigheden van de negen overgebleven finalisten uit te dagen en de Global Operator Challenge Champion van dit jaar te bekronen.”

Om de finale nog interessanter te maken, worden de drie uitdagingen en de betrokken machines pas twee dagen voor het evenement aan de finalisten bekendgemaakt. Verder Jaus Neigum, de wereldkampioen van 2020, hielp bij het ontwerpen van een van de uitdagingen voor de finale van dit jaar, en hij heeft verzekerd dat het de vaardigheden van elke machinist op de proef zal stellen.

Maak kennis met de wereldwijde finalisten

"Deze negen finalisten hebben bewezen tot de best presterende machinisten te behoren, niet alleen in hun regio maar in de wereld", aldus Matt Smith, global marketingmanager voor Caterpillar. "De wedstrijd zal de ultieme test zijn van hun vermogen om al onze machines en technologie onder de knie te krijgen."

Europa vertegenwoordigen:
Pontus Ericksson – Zweden
Sebastian Behr - Duitsland (derde geplaatst in de Global Operator Challenge 2020)
Łukasz Mokrzyński – Polen

Amerika vertegenwoordigen:
John Schiedeck - Verenigde Staten
Matt Ferris - Verenigde Staten
Fernando Do Nascimento – Brazilië

Vertegenwoordigers van Azië-Pacific:
Patrick Doheny - Australië
Masato Imai – Japan
Nick Thompson - Australië

De Nederlandse Caterpillar-importeur Pon zag af van deelname en de Belgische deelnemers die via Bergerat-Monnoyeur deelnamen, zijn in de Europese finale helaas niet bij de eerste drie geeindigd. 

Doe mee met de actie

Om door te gaan naar de laatste wedstrijdronde hebben deze finalisten een reeks taken uitgevoerd met een verscheidenheid aan Cat materieeltechnologie. Competities omvatten het graven van sleuven tot een bepaalde diepte, het ladingen van een dumper met een bepaald gewicht en het manoeuvreren van de machines door een verscheidenheid aan obstakels. De laatste ronde wordt de ultieme test van hun precisie, aangezien de score gebaseerd is op de vaardigheden, efficiëntie en competentie van de machinist in het gebruik van geïntegreerde technologie om de prestaties van de machine te verbeteren.

"We willen dat toeschouwers van over de hele wereld naar de laatste wedstrijd kijken tijdens CONEXPO-CON/AGG in Las Vegas," zei Nunley. "Naast dat we persoonlijk aanwezig kunnen zijn, zullen we de wedstrijd van begin tot eind livestreamen op onze website, updates geven en de machine-expertise van de machinisten delen op onze socialemediaplatforms."

Toeschouwers kunnen alle actie tijdens de wedstrijd volgen via deze wereldwijde socialemediapagina's:
Noord-Amerika: facebook.com/CatConstruction
Latijns-Amerika: facebook.com/ CatConstruccion
Europa: facebook.com/ CatConstructionEMEA
Australië: facebook.com/CatConstructionAU

Wereldwijde finale

Negen finalisten van over de hele wereld zullen strijden in de wereldwijde finale.
Caterpillar's outdoor Festival Grounds tentoonstelling F4455, Las Vegas, Nevada
9.00 - 16.00 uur PDT op dinsdag 14 maart 2023.
Live-uitzending: www.cat.com/en_US/campaigns/event/conexpo-2023/live-broadcast.html

De winnaar van deze wedstrijd wordt tijdens het live-evenement op dinsdag om 15.00 uur PDT gekroond tot wereldkampioen van de Global Operator Challenge 2023 en ontvangt een volledig betaalde reis voor twee op één Caterpillar-locatie wereldwijd.

 

Voor meer informatie: Global Operator Challenge