Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr’s eigen snelwisselsysteem krijgt een nieuwe naam: Solidlink

Liebherr’s eigen snelwisselsysteem krijgt een nieuwe naam: Solidlink

Op Conexpo presenteert Liebherr zijn snelwisselsysteem Solidlink, voorheen bekend als Likufix, als onderdeel van zijn brede scala aan digitale oplossingen. Liebherr zal zijn bekende Likufix nu wereldwijd op de markt brengen onder de merknaam Solidlink. Het snelwisselsysteem behoudt de merknaam Likufix in Duitstalige en Franstalige landen. Het beproefde snelwisselsysteem levert maximale efficiëntie en veiligheid voor klanten bij het wisselen van aanbouwdelen. Solidlink of Likufix is zowel geschikt voor gebruik met Liebherr-producten als met machines van andere fabrikanten.

De snelwisselsystemen van Liebherr, die al tientallen jaren beproefd en getest zijn en voortdurend doorontwikkeld worden, leveren maximale efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit. Vrijwel elk hydraulisch of mechanisch aanbouwdeel kan gemakkelijk, snel en gemakkelijk worden gewisseld. Op zijn wereldmarkten brengt Liebherr nu zijn volautomatische snelwisselsysteem, voorheen bekend als Likufix, op de markt onder de nieuwe merknaam ‘Solidlink’.

Nieuwe merknaam, bewezen technisch systeem

Een groot voordeel van de snelwisselsystemen van Liebherr zijn de veelzijdige, fabrikantonafhankelijke toepassings- en combinatiemogelijkheden met een breed scala aan verschillende grondverzetmachines en aanbouwdelen. “'Solidlink' is een merknaam die wereldwijd gemakkelijk zal worden begrepen. We willen dit gebruiken om ons volautomatische snelwisselsysteem in de toekomst verder te ontwikkelen", legt Rudolf Arnold, verkoopdirecteur bij Liebherr-Hydraulikbagger GmbH, uit.

Efficiënt, veilig en gemakkelijk wisselen van aanbouwdelen

Met het volautomatische Solidlink-snelwisselsysteem kunnen aanbouwdelen met één druk op de knop eenvoudig en comfortabel vanuit de cabine worden gewisseld. Het verbindt de machine snel en veilig met het aanbouwdeel om een krachtige eenheid te vormen. Deze boodschap wordt ook overgebracht door de nieuwe merknaam, voegt Rudolf Arnold toe, en komt meteen ter zake met betrekking tot de voordelen: "Solidlink vergroot de toepassingsmogelijkheden van de machines en verhoogt de capaciteit tot 90 %. Het volautomatische snelwisselsysteem levert daarmee een belangrijke bijdrage aan zowel de efficiëntie als de veiligheid op de bouwplaats."

Het snelwisselsysteem van Liebherr garandeert ook maximale veiligheid dankzij een groot aantal functies. Solidlink is hydromechanisch gemonteerd voor een perfecte balans in alle assen en vrijheidsgraden. Omdat het aanbouwdeel vanuit de cabine kan worden verwisseld, kan volledig worden uitgesloten dat personeel zich tijdens het verwisselen in de gevarenzone bevindt. De sensor bewaakt ook de juiste positie van het opzetstuk in de vergrendelde positie. Als de pennen tijdens het aankoppelen worden uitgeschoven zonder dat het uitrustingsstuk aan de snelwissel is gekoppeld, wordt de machinist gewaarschuwd door een waarschuwingsgeluid in de cabine en een waarschuwingssignaal op het display. Bovendien zorgt de tweehandenbediening ervoor dat de machine tijdens het koppelingsproces niet ongecontroleerd kan werken en de veiligheidsrisico's die dit met zich meebrengt, kunnen dus worden uitgesloten.

De hoge sterkte van het systeem is te danken aan een solide metalen plaat en verzonken hydraulische koppelingen die schade tijdens het koppelingsproces voorkomen. Een optionele beugel op het koppelblok beschermt ook de hydraulische leidingen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr