Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hiab lanceert de nieuwe Effer iQ.1400 HP

Hiab lanceert de nieuwe Effer iQ.1400 HP

Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert Effer iQ.1400 HP, een superzware autolaadkraan uitgerust met het geavanceerde besturingssysteem SPACEevo voor verbeterde productiviteit en veiliger werken. De afmetingen en verticale prestaties van de nieuwe autolaadkraan maken hem ideaal voor werkzaamheden in grootstedelijke gebieden.

De Effer iQ.1400 HP is een 135 tonmeter kraan die de V10-Force tienhoekige giek combineert met het nieuwste besturingssysteem, SPACEevo. Hij heeft een maximale verticale reikwijdte van 39,5 meter en met een JIB van 26 tonmeter kan hij materialen leveren met een ‘up and over’ van 26 meter. De V10-Force-giek, die voor het eerst werd gebruikt in de Effer 1000, biedt meer kracht voor verticale prestaties en verbeterde algehele precisie, verder verbeterd door het geavanceerde besturingssysteem.

Het hoge hefvermogen maakt hem geschikt voor vele toepassingen, maar de mogelijke werkhoek van 83° is perfect geschikt voor werkzaamheden in grootstedelijke gebieden. Door dichter bij de gebouwen te kunnen werken, is het minder opvallend voor de omgeving, en het giekprofiel vermindert de zijwaartse schommelingen voor een zeer nauwkeurige lastafgifte. Door het lage gewicht en de compacte framemaat is montage op kleinere trucks mogelijk dan gebruikelijk is voor deze hefcategorie, wat leidt tot lagere aanschaf- en bedrijfskosten en minder CO2-uitstoot.

Klanten zullen een heel nieuw niveau van heffen van zware lasten kunnen ervaren, met een kraan die uitblinkt in een verticaal bereik van meer dan 39 meter. De techniek, gecombineerd met een CombiDrive4-afstandsbediening van Olsbergs, geeft machinisten een ongekende precisie, zelfs op grote hoogte. De 135 tonmeter-reeks levert prestaties die vergelijkbaar zijn met kranen uit het grotere segment. Het kleinere frame maakt hem geschikt voor installaties op kleinere vrachtwagens en biedt veel laadvermogen, wat normaal niet te zien is in dit segment”, zegt Marcel Boxem, Vice President, Sales & Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

De precisie en veiligheid worden verbeterd door het SPACEevo-besturingssysteem dat geavanceerde functies biedt voor ervaren en beginnende machinisten. Het Load Stability System voor verticale bewegingen (LSS-V) compenseert onbedoeld overmatige hefboombewegingen bij verticale operaties, terwijl de Variable Stability Logic PLUS (VSL+) functie het hefvermogen optimaliseert door de positie en druk van de stabilisatorpoten te controleren. De Dynamic Load Chart (DLC-S) verkort de insteltijd door het laadvermogen te simuleren voordat de stabilisatoren worden geopend.

De Effer iQ.1400 HP deelt onderdelen en bedieningselementen met de andere iQ. en iX-serie kranen. Dit maakt het voor machinisten gemakkelijker om kranen van verschillende afmetingen te gebruiken en eigenaren van meerdere eenheden kunnen hun magazijnvoorraad verlagen door gemeenschappelijke reserveonderdelen op te slaan die kunnen worden gebruikt voor iX- en iQ-kranen.

Als de kraan is aangesloten, hebben eigenaren toegang tot HiConnect™. Het biedt toegang tot real-time inzichten over de toestand van de apparatuur, om de productiviteit en de veiligheid van de operator verder te verhogen. Klanten kunnen de status van apparatuur volgen, service plannen en de bedrijfsvoering verbeteren, van hele wagenparken tot enkele eenheden. HiConnect is beschikbaar in twee niveaus: HiConnect Insights en HiConnect Premium.

Voor gemoedsrust kunnen klanten een ProCare™-servicecontract kopen om originele prestaties te garanderen met regelmatige preventieve onderhoudscontroles en geplande inspecties. Reparaties vallen onder het meest uitgebreide pakket, ProCare Total R&M. Beschikbare abonnementen kunnen per markt verschillen.

Importeur in België: Luyckx  
Importeur in Nederland: Kluytmans Service

 

Voor meer informatie: Hiab