Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kinshofer GmbH sluit zich aan bij Open-S Alliance

Kinshofer GmbH sluit zich aan bij Open-S Alliance

Het gezamenlijke initiatief om een open standaard te creëren voor volautomatische snelwissels voor graafmachines wordt versterkt nu Open-S Alliance de Kinshofer Group verwelkomt als lid van de organisatie. Het doel van de Open-S-standaard is om machinisten en aannemers de vrijheid te geven om snelwisselsystemen, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van fabrikanten te combineren die voldoen aan de standaard, en om voortdurende technologische ontwikkeling te bevorderen.

Kinshofer is een toonaangevende fabrikant van aanbouwdelen voor autolaadkranen en graafmachines, evenals rotators, draaikantelstukken en roterende manipulatoren, met hoofdkantoor in Holzkirchen, Duitsland. Het bedrijf sluit zich aan bij de Open-S Alliance als geassocieerd lid.

"Kinshofer is verheugd om zich bij deze alliantie aan te sluiten. Het openstellen van het productaanbod van Kinshofer voor de Open-S-standaard zal door onze klanten worden verwelkomd, aangezien het de grenzen en beperkingen wegneemt van het gebruik van een grote verscheidenheid aan tools van verschillende fabrikanten op één en dezelfde drager. Kinshofer zal een actieve rol spelen ter ondersteuning van de inspanningen van de Open-S Alliance om het assortiment hydraulische koppelingen wereldwijd uit te breiden”, zegt Thomas Friedrich, CEO van de Kinshofer Group.

Eenheid

In de industrie als geheel neemt de vraag naar productiviteit voortdurend toe en in veel toepassingen is er continu behoefte aan snelle wisseling van uitrustingsstukken, daarom worden volautomatische snelwissels steeds populairder. De Open-S Alliance streeft ernaar om machine-eigenaren en aannemers de vrijheid te geven om snelwisselsystemen, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten te combineren volgens de Open-S-standaard. De open interface definieert hydraulische koppelingen en zorgt ervoor dat een combinatie van producten van verschillende fabrikanten de veiligheidsoplossing van elk afzonderlijk product op geen enkele manier verstoort of verandert. De open standaard voorkomt dat klanten vastzitten in een bedrijfsspecifieke oplossing en in plaats daarvan de oplossing kiezen die het beste aansluit bij hun individuele behoeften.

Alle leden van Open-S delen de overtuiging dat machine-eigenaren en aannemers de vrijheid moeten hebben om te kiezen welke oplossing ze willen kopen. De Open-S Alliance verwelkomt alle fabrikanten in de branche die geloven in de voordelen van een gemeenschappelijke standaard en ik ben blij Kinshofer als nieuw lid te verwelkomen”, zegt Anders Jonsson, voorzitter van de raad van bestuur van Open-S Alliance AB.
Het aantal leden van de Open-S Alliance groeit naarmate meer en meer bedrijven tot de conclusie komen dat de open standaard goed is voor de branche. Momenteel zijn er diverse gesprekken gaande met bedrijven die zich kandidaat stellen voor het lidmaatschap.

Open-S

Open-S is de open standaard voor volautomatische snelwisselsystemen voor graafmachines. Het doel is om machinisten en aannemers over de hele wereld de vrijheid te geven om snelwisselsystemen, draaikantelstukken en uitrustingsstukken te combineren die voldoen aan de norm, en om voortdurende technologische ontwikkeling te bevorderen.
Open-S bouwt voort op de gevestigde standaard voor symmetrische snelkoppelingen, de S-standaard, en verwelkomt industriële fabrikanten om actief deel te nemen aan deze technologieovereenkomst.

 

Voor meer informatie: Open-S