Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deens recyclingbedrijf heeft meer dan 40 Liebherr wielladers in gebruik

Deens recyclingbedrijf heeft meer dan 40 Liebherr wielladers in gebruik

RGS Nordic is gespecialiseerd in het recyclen van bouw- en sloopafval en is marktleider in Denemarken. Het exploiteert een vloot van ongeveer 130 bouwmachines, waarvan ongeveer tweederde is geleverd door de Liebherr Group. Daaronder bevinden zich 40 XPower-wielladers van verschillende groottes die standaard zijn uitgerust met een rijaandrijving met gescheiden wielkracht en een opvallend laag brandstofverbruik.

Elke dag arriveren meer dan 1.000 vrachtwagenladingen bouwafval en ander materiaal bij de faciliteiten van RGS Nordic om te worden omgezet in herbruikbare en circulaire producten en opnieuw te worden geïntegreerd in de productcyclus. De 40 Liebherr XPower  wielladers worden gebruikt voor materiaaloverslag als onderdeel van het proces.
Michael Jørgensen, strategisch inkoopmanager, merkte op: "De wielladers van Liebherr hebben minder brandstof nodig, zijn krachtig en hebben nauwelijks stilstand. We zijn vooral onder de indruk dat we 30% meer productiviteit behalen met hetzelfde brandstofverbruik dan met vergelijkbare wielladers van dit formaat klas." Die enorme voordelen in brandstofverbruik zorgen ook voor een lagere CO2-uitstoot, waardoor de machines perfect aansluiten bij de kernwaarden van RGS Nordic.

Duidelijk statement: Recycling is de toekomst

Op de grootste afvalverwerkingslocatie van Denemarken heeft recycling van het geleverde materiaal de hoogste prioriteit. "We streven ernaar om van de circulaire economie een duurzaam bedrijf te maken", voegde Jørgensen eraan toe. De wielladers van Liebherr spelen een sleutelrol om het bedrijf te helpen dat doel te bereiken. Enerzijds transporteren ze het door Liebherr-graafmachines voorgesorteerde grofvuil naar de sorteerinstallaties en anderzijds voeden ze de talrijke breek- en zeefinstallaties met divers bouwafval. Aan het einde van het verwerkingsproces wordt het gerecyclede materiaal hergebruikt op bouwplaatsen rond Kopenhagen.
Ook RGS Nordic brengt het aangevoerde, deels verontreinigde materiaal terug in de productkringloop door middel van gespecialiseerde bewerkingen, bijvoorbeeld door toevoeging van stoffen als kalk en door het constant verplaatsen van de hopen aarde met de Liebherr wielladers. Die functie is belangrijk voor een betrouwbare zuurstofvoorziening tijdens het composteren. Zodra die bewerking is voltooid, wordt de XPower machines laden het gerecyclede materiaal in vrachtwagens zodat de klanten van RGS Nordic het kunnen gebruiken als natuurlijke grondstof op een grote verscheidenheid aan bouwplaatsen in plaats van te vertrouwen op nieuwe producten.

RGS Nordic in één oogopslag

RGS Nordic heeft meer dan 200 mensen in dienst en exploiteert 22 ontvangst- en behandelingsfaciliteiten in Denemarken, waaronder de grootste afvalverwerkingslocatie van het land en de grootste commerciële biologische locatie van Scandinavië voor de behandeling van industrieel afvalwater. De recyclingspecialist heeft zich ten doel gesteld nog meer afval om te zetten in hoogwaardige bouwmaterialen en duurzame processen in de circulaire economie te implementeren. De grote Liebherr-vloot speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van het bedrijf bij zijn dagelijkse werk.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr