Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Leica 3D GPS geschikt voor de Next Gen graafmachines van Caterpillar

Leica 3D GPS geschikt voor de Next Gen graafmachines van Caterpillar

Leica Geosystems, een onderdeel van Hexagon, heeft tijdens Conexpo 2023 een nieuwe optie gepresenteerd voor gebruikers van de Next Gen Hydraulic (NGH) graafmachines van Caterpillar. De 3D machinebesturingsoplossing van Leica Geosystems kan nu eenvoudig gecombineerd worden met de Cat Assist functies.

Om het werk meteen de eerste keer correct uit te voeren, willen aannemers oplossingen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Dankzij de strategische samenwerking tussen Leica Geosystems en Caterpillar kan de Leica MC1 3D machinebesturingstechnologie nu eenvoudiger in de Next Gen 2D graafmachines van Caterpillar gebruikt worden.
De verbeterde integratie maakt een eenvoudige installatie van de Leica MC1 3D machinebesturingsoplossing als een retrofitsysteem op de bestaande standaard NGH-machines van Caterpillar mogelijk. Klanten kunnen bij hun lokale Cat-dealers informatie krijgen over de minimumeisen voor inbouw van de 3D machinebesturingsoplossing in de Next Gen 2D graafmachines van Caterpillar. De verkoop en ondersteuning van het Leica MC1 3D machinebesturingssysteem wordt geregeld door Leica Geosystems en haar geautoriseerde distributeurs.

 Verbeterde workflows

Het Leica MC1 machinebesturingssysteem is ontworpen om machinisten te ondersteunen bij de exacte uitvoering van het geplande ontwerp. Werktekeningen en real-time aanwijzingen voor graaf- en opvulwerkzaamheden worden op het scherm van de Leica MCP80 in de cabine getoond, zodat machinisten in staat zijn om precies volgens het referentie-ontwerp te graven. De oplossing zorgt voor een hogere nauwkeurigheid en meer werkplezier voor de machinist, terwijl bovendien de productiviteit verhoogd wordt.
De koppeling van de GNSS-positioning en softwaretechnologie van Leica Geosystems met de graafmachines van Caterpillar resulteert in een klant-en-klare en direct inzetbare oplossing voor bouwprofessionals, die de productiviteit op de bouwplaats willen optimaliseren”, zei Rainer Bippen, OEM Director bij Leica Geosystems.

Aanvullende informatie over de Leica MC1 3D machinebesturingsoplossing en de Cat NGH compatibiliteit kunt hier vinden.

 

Voor meer informatie: Leica Geosystems