Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar presenteerde op de Conexpo haar nieuwe 926, 930 en 938 wielladers

Caterpillar presenteerde op de Conexpo haar nieuwe 926, 930 en 938 wielladers

De innovatieve nieuwe generatie Cat wielladers 926, 930 en 938 biedt een reeks nieuwe technologieën en functies die zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen door de bediening van de machine te vereenvoudigen. De veelzijdige Cat kleine wielladers voegen flexibiliteit toe door hun ontwerp en bieden branchespecifieke configuraties voor het efficiënt verwerken van landbouw-, afval-, bosbouw-, industrie- en sneeuwruimingstoepassingen. Aangepaste modellen kunnen rechtstreeks vanuit de fabriek worden uitgerust of via aftermarket-upgradekits die door een Cat dealer zijn geïnstalleerd.

De Cat exclusieve adaptieve motor-RPM-functie levert efficiënt vermogen en past automatisch het motortoerental aan op basis van de input van de machinist om de productiviteit te optimaliseren en het brandstofverbruik te minimaliseren. Systemen zijn geoptimaliseerd en gedimensioneerd om te werken met een standaard lager motortoerental voor deze kleine wielladers van de volgende generatie. Het productieve en efficiënte werkbereik van 1.200 tot 1.500 omw/min maakt de wielladers zuiniger met brandstof, terwijl grotere pompen op lagere snelheden draaien voor minder slijtage en een langere levensduur.

Innovatieve aandrijflijntechnologie

Deze nieuwe wielladers zijn een primeur in de branche en hebben vier aangepaste bedrijfsmodi voor de aandrijflijn.
-Utility-modus: ontworpen voor hydromechanisch gebruik van gereedschap of pick-and-place-werk met uitrustingsstukvermogen en hoge snelheid.
-Torque-modus: bespaart tot 5% brandstof door te ‘freewheelen’ in bochten en op afdalingen.
-hystat modus: remt op de motor met agressieve vertraging, acceleratie en geen beweging totdat het gaspedaal wordt ingedrukt.
-IJsmodus: voor sneeuwruimtoepassingen biedt de ijsmodus zachte richtingsverschuivingen en verlengde uitloop voor verbeterde controle.

Dankzij de nieuwe automatische wielkoppelregeling kan de machine het werk doen door automatisch het koppel naar het wiel te regelen en de trekkrachtregeling aan te passen om het doorslippen van de band te verminderen. Om de tractie op moeilijk terrein te verbeteren, zijn de nieuwe wielladers standaard uitgerust met een differentieelslot op de vooras met een optioneel sperdifferentieel achter. Op de 926 en 930 wordt het differentieelslot eenvoudig tijdens het rijden bediend door de machinist met de joystick. De nieuwe 938 wordt standaard geleverd met automatische differentieelslot en handmatige bediening.

Verhoogde precisie

Cat Payload wordt standaard op deze nieuwe wielladers geleverd met een demomodus van 250 uur om te testen voordat u zich abonneert. Payload biedt onderweg wegen om machinisten te helpen exacte doelen te bereiken om overbelasting, onderbelasting of verkeerd laden van materialen te voorkomen.
Met eenvoudige kickout-instellingen in de cabine voor omhoog, omlaag en kantelen kunnen machinisten de bakpositie aanpassen aan de taak, waardoor de levensduur van de snijkant van de bak wordt gemaximaliseerd. Een nieuwe functie voor het schudden van de bak, die handig wordt bediend met een joystickknop, zorgt voor een nauwkeurige dosering van materialen bij het verdelen van batches en voor het reinigen van de bak.

Verbeterde veiligheid

De nieuwe cabine van de volgende generatie, die autostijl en voorzieningen bevat, verhoogt het comfort van de machinist en verbetert het zicht om de veiligheid te vergroten. Kleinere cabinestijlen, grotere ruiten, verwarmde en elektrisch bedienbare achteruitkijkspiegels met lagere parabool en standaard achteruitkijkcamera zorgen samen voor een beter zicht voor de machinist rondom de machine. Nieuwe opties zijn onder meer een multi-view camera die een panoramisch beeld rond de lader geeft, en detectie van objecten aan de achterkant met visuele en akoestische alarmen die extra waarschuwingen geven aan de achterkant van de machine.
Nieuwe automatische temperatuurregeling met ontdooiknop zorgt voor consistent bedieningscomfort bij verschillende omgevingstemperaturen. Automatische verlichting met dagrijverlichting verlicht de lichten van de machine handig wanneer de zon ondergaat. Een optioneel zwaailicht boven op de cabine geeft een visuele waarschuwing wanneer de machinist zich niet in de cabine bevindt of geen veiligheidsgordel draagt om de veiligheid te verbeteren.

De volgende generatie kleine wielladers breiden Cat Command for Loading uit naar de wereldmarkt. Om de veiligheid en productiviteit te bevorderen, biedt Command for Loading afstandsbediening van de wiellader om de machinist uit gevaarlijke omstandigheden te halen. Nieuw voor deze modelserie, de commandoconsole biedt een efficiënte gezichtslijnbediening van de machine door de ergonomische bedieningslay-out van de laderfuncties. Het commandostation plaatst de machinist in een virtuele cabine met vertrouwde bedieningselementen en machinedisplays voor externe, niet-zichtbare laderbediening. Om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, kan één machinist meerdere machines één voor één besturen op verschillende locaties vanaf één enkel commandostation.

Efficiënte werking

Het aanpasbare display in de cabine biedt een eenvoudig overzicht van de bedrijfsparameters. Met behulp van bestuurdersprofielen kunnen tot 50 verschillende bedieningsprofielen worden ingesteld via het display, die de wiellader kan oproepen wanneer een machinist de machine start. De wielladers van de volgende generatie worden nu geleverd met twee besturingsopties – nieuwe stuurbediening met joystick met forcefeedback en een licht sturend stuurwiel – om de machineconfiguratie verder aan te passen. Dankzij de nieuwe joystickbesturing kunnen de wielladers rijden met snelheden tot 40 km/u dankzij de force feedback-functie die stijver wordt bij hogere snelheden en zachter naarmate de snelheid daalt.
Bovendien bieden de nieuwe wielladers de optie van joystick- of ‘piano’-bediening, en beide worden geleverd met een reeks programmeerbare opties om aan de voorkeur van de machinist te voldoen. De veelzijdige jog-draaiknop, die wordt meegeleverd met joystickbedieningen, biedt snelle snelheid tijdens het rijden, gasvergrendeling, hulphydrauliekstroom en wielkoppelaanpassingen, evenals schermnavigatie en kruipsnelheidsregeling.

Met standaard evenwijdigheid graaft de geoptimaliseerde Z-stang als een Z-stang, maar werkt hij als een werktuigdrager, wat de veelzijdigheid en het zicht vergroot. Het ontwerp biedt opties voor snelwisselsystemen en high-lift-frames voor alle nieuwe modellen. De gepatenteerde koppelingsinterface met overdrukfusie elimineert slijtage en maximaliseert de prestaties met minder offset van het uitrustingsstuk. Een volledig assortiment uitrustingsstukken voor de nieuwe wielladers omvat geoptimaliseerde vorken met mechanisch parallel heffen en bakken uit de Performance-serie met een agressieve tandheugelhoek om de lading vast te houden en een verhoging van 10% in vulfactoren.
Het nieuwe ontwerp van de machine verbetert het zicht op de werktuigen. Een agressieve tandheugelhoek zorgt voor een volledig geavanceerd en uitstekend zicht op de bakhoeken. Uitstekend zicht op de vorkpunten op grondniveau en volledige hoogte stelt de machinist in staat om vol vertrouwen materialen te laden en te lossen, terwijl een optionele gebogen tand het zicht naar voren verder verbetert.

Aanzienlijke servicebesparingen

De onderhoudsintervallen voor motorolie en -filters en brandstoffilters worden verhoogd tot 1.000 uur voor de volgende generatie kleine wielladers. Meer dan 10.000 bedrijfsuren bespaart dit 45% op motorolie, 67% op brandstoffilters en 45% op luchtfilters, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk worden verlaagd en de inzetbaarheid van de lader wordt verbeterd. Volledige retourfiltratie op de Hystat-, uitrustingsstuk- en stuursystemen houdt de hydraulische olie schoner en verbetert de betrouwbaarheid van het systeem.
Alle dagelijkse onderhoudsitems zijn nu binnen handbereik en het nieuwe cabinefilter wordt vanaf de grond onderhouden, waardoor de onderhoudstijd wordt verkort en de veiligheid wordt verbeterd. Optioneel geïntegreerde automatisch smeersysteem met instelbare smeerfrequentie helpt de levensduur van de componenten te maximaliseren en de kosten te minimaliseren door de scharnierpunten goed te smeren. Beschikbare bandenspannings- en temperatuurbewaking met instelbare veiligheidslimieten helpen de levensduur van de banden te verlengen en de kosten te minimaliseren.

De beoogde productiedatum voor deze wielladers is Q4 2023.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar