Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ritchie Bros. vernieuwt samenwerking met leasemaatschappij Beequip

Ritchie Bros. vernieuwt samenwerking met leasemaatschappij Beequip

Gebruikt materieel is ‘hot’. Sinds de coronacrisis komt het vaker voor dat nieuwe bouwmachines minder snel leverbaar zijn en zijn bedrijven eerder geneigd om naar de gebruikte materieelmarkt uit te wijken. Zeker wanneer bedrijven liquiditeit willen houden, kan flexibele financiering van materieelaankopen een verschil maken.

Ritchie Bros. Financial Services, een dochteronderneming van Ritchie Bros., is een nieuwe samenwerking aangegaan met Beequip, een toonaangevende Nederlandse financieringsmaatschappij gespecialiseerd in materieel. De samenwerking biedt Nederlandse bedrijven die kopen bij Ritchie Bros. veilingen en marktplaatsen directe toegang tot Beequip's innovatieve financieringsoplossingen.
"Ondernemers en bedrijven in de bouw, landbouw, transport en andere sectoren hebben bij aanschaf van materieel vaak specifieke financieringsbehoeften waar reguliere banken niet altijd goed op in kunnen spelen,” aldus Stefan van Beek, Sales Development Manager, Ritchie Bros. Financial Services. “Het is mooi om met Beequip samen te werken en onze klanten zo passende financieringsproducten aan te bieden. Niet alleen voor onze wereldwijde materieelveilingen, maar ook voor aankopen op onze online Marktplaats Marketplace-E en populaire advertentiewebsite Mascus kunnen we vlot schakelen."

Met jaren ervaring en expertise op het gebied van zwaar materieel is Beequip een bekwame strategische partner als het aankomt op de Nederlandse leasemarkt. Met hun ‘equipment first’ aanpak, waarbij het materieel centraal staat in een lease aanvraag, is de Rotterdamse fintech een passende aanvulling op de digitale platformen van Ritchie Bros.
Met deze digitale extensie van ons lease-aanbod kunnen we ondernemers nu ook helpen met het aanschaffen van gebruikt materieel via online veilingen en marktplaatsen. Door met Ritchie Bros. de handen ineen te slaan kunnen we samen meer ondernemers helpen ondernemen,” vertelt Robert Durieux, Head of Indirect Sales Channels bij Beequip.

Een miljard in gefinancierd volume

Ritchie Bros. Financial Services werd 11 jaar geleden opgezet in Noord-Amerika waar het onlangs de mijlpaal van USD 1 miljard in jaarlijks gefinancierd volume behaalde. “De groei in Noord-Amerika toont aan dat er een duidelijke behoefte is voor materieelfinanciering op maat,” zegt van Beek. “Tienduizenden bedrijven hebben we inmiddels geholpen met de aanschaf van machines. Een veel benoemd voordeel is de flexibiliteit van ‘pre-approved’ financiering, waarbij klanten welk materieel dan ook kunnen kopen, waar en wanneer ze willen.

Maart veiling in Moerdijk

Op 22 en 23 maart is weer veiling in Moerdijk met een ruim aanbod van gebruikte materieel. Allerlei merken en typen zijn te koop in de veiling die via een eenvoudig online veilingsystem gehouden wordt. 

 

Voor meer informatie: Ritchie Bros.