Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

JCB X-serie krijgt motorupgrade

JCB X-serie krijgt motorupgrade

JCB heeft de Stage 5-versies van zijn populaire 140X, 150X en 220X rupsgraafmachines geïntroduceerd. Alle drie de machines voorzien zijn van de JCB Dieselmax 448-motor.

Voor de 140X en 150X zal dit resulteren in een aanzienlijke toename van het koppel, waarbij de verhoogde efficiëntie van Stage 5 wordt gecombineerd met de toonaangevende cabine en bewezen kenmerken van de T4F-modellen.

De belangrijkste kenmerken zijn:
-JCB Dieselmax 448 Stage 5 motor die meer koppel levert
-Gecombineerde SCR, DPF and DOC voor kortere onderhoudsintervallen
-X-Serie cabine met verbeterde specificaties 
-Minder dagelijkse controles en langere onderhoudsintervallen
-T4F modellen blijven beschikbaar voor gebieden waar Stage 5 niet verreist is

De T4F JCB EcoMAX 444-motor van de vorige 140X en 150X is vervangen door een JCB Dieselmax 448, die met een inhoud van 4,8 liter hetzelfde vermogen van 81 kW (108 pk) levert, maar met een koppel van 516 Nm, een stijging van 135 Nm. De 220X gaat van de EcoMAX 448 in T4F-uitvoering over naar een nieuwe JCB Dieselmax 448 Stage 5-motor, die hetzelfde 129 kW (172 pk) en 690 Nm koppel biedt. Het hydraulische systeem van de X-serie biedt snelheid en beheersbaarheid, terwijl de machines nu zijn voorzien van automatische motoruitschakeling om het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen wanneer de graafmachine niet in gebruik is.

Deze graafmachines zijn uitgerust met een nieuw Selective Catalytic Reduction Filter (SCR-F) dat bestaat uit een gecombineerde SCR, Diesel Particulate Filter (DPF) en Diesel Oxidation Catalyst (DOC) met een grote roetopnamecapaciteit. Een uitlaatgasrecirculatie (EGR) is niet langer noodzakelijk en het systeem is daardoor verwijderd van het nieuwe inlaatspruitstuk, wat resulteert in een motor met schonere verbranding.

Als onderdeel van de omschakeling naar Stage 5 is de cabinespecificatie verder verbeterd, met een luxe Grammer verwarmbare en luchtgeveerde stoel, airconditioning met klimaatregeling, een Bluetooth-radio, zonwering vooraan, achteraan en rechts, een brandstofvulpomp en een herziene gereedschapsset.

De Stage 5-machines behouden alle voordelen van de nieuwe modellen uit de X-serie, met een cabine die 15% groter is dan bij de voorgaande JS-graafmachines, met verbeterde HVAC, verbeterde standaardspecificaties, een lager geluidsniveau en een verstelbare 7-inch monitor. De machines hebben minder dagelijkse controles nodig dan hun voorgangers, met langere onderhoudsintervallen voor hydraulische olie en toegang tot alle controlepunten vanaf de grond. 

De nieuwe 140X-, 150X- en 220X-graafmachines kunnen nu af fabriek GPS-klaar worden geleverd, terwijl bidirectionele slangbreukventielen op de bakcilinder beschikbaar zijn om met bijvoorbeeld draaikantelstukken en vorken te werken.

 

Voor meer informatie: JCB