Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van Dijk Genemuiden neemt tiende Fuchs MHL320F in gebruik

Van Dijk Genemuiden neemt tiende Fuchs MHL320F in gebruik

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij Van Dijk in Genemuiden. Deze nieuwe Fuchs MHL320F is inmiddels de tiende Fuchs MHL320F die Van Dijk in gebruik neemt. Met deze nieuwe MHL320F erbij zijn in er totaal nu zes Fuchs MHL320 machines actief bij Van Dijk op de verschillende vestigingen.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij Van Dijk ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten, beladen van verkleiners en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen. 
In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz Stage 5 TCD 3.6 motor met 95 kW (129 pk) voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Stage-5 emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

De nieuwe Fuchs MHL320F bij Van Dijk is uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bakkinematiek zit voor plaatsing van de Rotar sorteergrijper. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft. 
Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt. Door de hydraulische cabineverstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400 mm. Voor inzet in de recyclingomstandigheden is de cabine uitgevoerd met een FreshFilter overdruksysteem. 

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt ervoor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.
Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen