Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cometto's nieuwe SPMT-generatie

Cometto's nieuwe SPMT-generatie

Sinds meer dan 45 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt Cometto zijn assortiment elektronisch bestuurde voertuigen over de hele wereld. Met de nieuwste generatie SPMT's voor transportopdrachten tot 25.000 ton en meer, stelt Cometto nieuwe normen in de industrie.

De Cometto MSPE zelfrijdende elektronische modulaire opleggers bieden een compleet systeem voor het vervoeren van zware lasten. Het nieuwe gamma ‘Standard’ en ‘Heavy Duty’ is het krachtigste op de markt. "Tot 70 ton laadvermogen per aslijn en een buigmoment tot 9.400 kN.m zijn unieke voordelen", verklaart Product Manager Adrian Zingan en benadrukt enkele andere belangrijke sterke punten. “Het assortiment is volledig compatibel met eerdere modellen en met zelfrijdende voertuigen van concurrenten.

MSPE 48T: De allrounder-oplossing

Er is de mogelijkheid om MSPE 48T te combineren als Standard & Heavy Duty en MSPE EVO3 70T als Standard & Heavy Duty voertuigen in 2.430 of 3.000 millimeter breedte en met 2, 3, 4, 5 of 6 modulaire aslijnen. Tubeless banden, nachtverlichtingsset met LED boven elke ophanging voor een optimaal zicht en 16 ton hijsogen behoren tot de standaarduitrusting van beide types. De indrukwekkende buigmomenten van 7.800 kN.m voor de Standard-versie en 9.400 kN.m voor de Heavy Duty-versie zorgen voor de hoogste kracht- en puntbelastingen.
De MSPE 48T als Standard & Heavy Duty-versie met een laadvermogen van 48 ton per aslijn is een zeer sterk en veelzijdig systeem dat veel verschillende platformconfiguraties mogelijk maakt, geschikt voor alle soorten zware taken. De breedte tot 3.000 millimeter zorgt voor de hoogste stabiliteit op de markt.

MSPE EVO3 70T: De grond is de limiet

"En met de MSPE EVO3 70T als Standard & Heavy Duty-versie hebben klanten de mogelijkheid om belangrijke zware lasten in kleine gebieden in alle richtingen te verplaatsen met een laadvermogen van 70 ton per aslijn", legt Adrian Zingan uit over het tweede producttype binnen het product bereik. “De gepatenteerde Cometto Dual-Link-ophanging biedt een geoptimaliseerde krachtverdeling in de ophangingsstructuur, waardoor dit hoogste laadvermogen per aslijn op de markt mogelijk is. De asgeometrie geeft de hoogst mogelijke precisie tijdens het positioneren van de lading.
Dankzij de vering en het tubeless bandenontwerp is het mogelijk om lange afstanden, steile hellingen te rijden met volledig laadvermogen en dit met een betere krachtverdeling over de grond. Een speciale elektronische besturing van hydraulische aandrijfmotoren zorgt ervoor dat alle motoren precies tegelijkertijd starten en kruipbewegingen maken tot 5 mm/s.
Met de producten en technologie van Cometto bereiken klanten nieuwe niveaus van efficiëntie en veiligheid! Het competentiecentrum voor zelfrijdende modulaire transporters pioniert voortdurend met de implementatie van nieuwe technologieën, onderzoekt en ontwikkelt oplossingen in een snel veranderende wereld.

 

Voor meer informatie: Cometto