Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

REKO Raalte en Demarec blikken terug op een lange relatie

REKO Raalte en Demarec blikken terug op een lange relatie

REKO Raalte bestelde tijdens de Bauma 2022 een Demarec EcoLine DLP-18 roterende vergruizer met een gewicht van 1.700 kg.

De EcoLine producten combineren een competitieve prijsstelling met het bekende Demarec DNA en bijbehorende productkwaliteit. Tijdens de ontwikkeling heeft men geen concessies gedaan aan de kwaliteit, maar vooral gekeken naar mogelijkheden om een product te ontwikkelen met een voor de klant voordeligere eindprijs.

REKO en Demarec op Bauma 2022

De relatie tussen REKO en Demarec is uitstekend, de bedrijven kennen elkaar vanaf het eerste uur. Zo is de eerste geproduceerde roteerbare Demarec vergruizer aan REKO Raalte geleverd en kreeg Demarec daarna regelmatig de gunning, voor levering van sorteergrijpers en vergruizers van REKO directeur Vincent Reinders. Zo ook tijdens de laatste Bauma die Oktober 2022 plaatsvond. Daar werd na goed overleg tussen Vincent Reinders, Marcel Vening (Managing Director Demarec) en Remon van Wolfswinkel (Vertegenwoordiger Demarec Noord-Nederland) de deal gedaan van de roteerbare vergruizer uit het EcoLine programma, met een eigen gewicht van circa 1.700 kg. 

Inzet van de vergruizer bij REKO

De EcoLine DLP-18 (in dit geval voorzien van CW40 ophanging) is geschikt voor machines van 15-22 ton gewicht. Vandaar dat de keuze op dit type is gevallen aangezien deze is voorzien voor gebruik aan een Cat M320F mobiele graafmachine. De vergruizer wordt bij REKO divers ingezet, Vincent Reinders van REKO Raalte licht dit verder toe: “met deze vergruizer kunnen wij ons flexibel aanpassen aan de omstandigheden op kleine klussen zonder gelijk te moeten wisselen naar een zwaardere rupsgraafmachine. Daarnaast bespaar je met een vergruizer de bakcilinders van de machine doordat je het beton vergruist in plaats van breekt”.

EcoLine DLP

De DLP-18 zit boordevol Demarec DNA en kan worden ingezet voor primaire en secundaire sloop.  De Demarec filosofie van volledig verwisselbare slijtdelen is ook doorgevoerd in de DLP-lijn. Ook de bekende features zoals; filters in het rotatiecircuit, snelheidsventiel en de omgekeerde cilinder om de cilinderstang volledig te beschermen, zijn in de EcoLine-vergruizers doorgevoerd. De DLP-18 heeft een sluitkracht van ruim 63 ton en een bekopening van 715 mm.
De ontwikkeling van de lijn EcoLine DLP vergruizers is in volle gang. De range bestaat nu uit acht types geschikt voor machines van 7- 55 ton gewicht. 

REKO Raalte

REKO is een familiebedrijf. Al sinds de oprichting in 1969 door Hennie Reinders kent REKO Raalte een gezonde drang naar het leveren van kwaliteit en service in de infra- en bouwsector. Als geboren en getogen Raaltenaren zet men de schouders onder elke opdracht en houdt men de kernwaarden hoog. Klanten mogen dan ook rekenen op mensen die afspraken nakomen, goed werk leveren en zich betrokken voelen bij de klant. REKO Raalte is een veelzijdige organisatie. Vanuit passie voor wegenbouw heeft men in de loop der jaren de dienstverlening verder uitgebreid. 
Inmiddels staat men ook klaar als het gaat om grondverzet, grondsanering, transport, sloopwerken, asbestsanering, zandwinning, mobiel zeven en puin breken. En bij het eigen afvalbrengstation kunnen eenvoudig puin, bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, huishoudelijk afval en groenafval worden ingeleverd. Kortom: complete dienstverlening voor alle grote en kleine projecten.

 

Voor meer informatie: Demarec