Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Dikke Epiroc sloopuitrustingsstukken voor Magyer

Dikke Epiroc sloopuitrustingsstukken voor Magyer

Magyer Betriebs GmbH in Untersiebenbrunn, ten oosten van Wenen, Oostenrijk, heeft flink geïnvesteerd in grote sloopmachines. Onder meer 30 nieuwe Volvo-machines nemen hun intrek in de vloot van het bouwbedrijf. Daarnaast zijn recentelijk de twee grootste Epiroc-aanbouwdelen toegevoegd die de Zweedse groep ooit in Oostenrijk heeft geleverd. Een Epiroc HB 7000 hydraulische hamer en een Epiroc CC 7000 sloopschaar maken nu deel uit van het machinepark van Magyer. Met een bedrijfsgewicht van zeven ton per stuk presteren de twee zwaargewichten voor sloop en rotsuitgraving op elke grote bouwplaats.

Magyer met een sterke toekomstvisie 

Naast de winning van grind, steenslag en zand, grondwerken en stortplaatsen, is sloop al 15 jaar een belangrijke pijler van Magyer Betriebs GmbH. Het bouwbedrijf investeert moedig in zijn materieelpark. Bijvoorbeeld in de nieuwe EC 750E High Reach sloopgraafmachine van Volvo. Met deze machine, voorzien van een sloopsorteergrijper van Epiroc, werd op een bouwterrein van 72.000 vierkante meter in het zuiden van Wenen binnen 30 minuten een 36 meter hoge schoorsteen afgebroken. "Dit is het begin van iets groots, want de sloop van de schoorsteen is nog maar het begin en er zullen nog vele andere grote sloopprojecten volgen", legt Marcel Magyer, directeur van Magyer Betriebs GmbH, uit.

Kwaliteit van Epiroc 

Als het om aanbouwdelen gaat, vertrouwt Magyer op de kwaliteit van Epiroc en rust zijn machines uit met tal van hydraulische aanbouwdelen om alle mogelijke toepassingen efficiënt te dekken. Een Epiroc betonschaar CB 2500 en een sloopsorteergrijper MG 2700 worden ingezet voor het high reach materieel op de nieuwe Volvo graafmachine.
De nieuwe zwaargewichten van zeven ton worden ingezet voor zware sloopwerkzaamheden op hetzelfde terrein. Met een bedrijfsgewicht van zeven ton past de CC 7000 sloopschaar aan machines van 58-85 ton. De hydraulische sloophamer HB 7000 is ontwikkeld voor machines van 70 tot 120 ton. “Onze Volvo-machines met Epiroc-aanbouwdelen vormen een onverslaanbare combinatie. De efficiëntie van het uitvoeren van zwaar sloopwerk in minder tijd is onze topprioriteit", zegt Marcel Magyer.

Ascendum - sterke handelspartner als schakel 

Ascendum Baumaschinen Österreich GmbH is handelspartner van zowel Volvo als Epiroc. Vertegenwoordiger Gerald Pappenscheller wist met een groot productassortiment te scoren bij het selecteren van de best mogelijke combinatie van apparaten. Daarnaast blijft Ascendum een betrouwbare partner voor de service van zowel de machines als de aanbouwdelen aan de kant van de Magyer Betriebs GmbH.

Importeur voor Nederland: Saes 

 

Voor meer informatie: Epiroc