Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Gebr. Swinkels in Heerlen

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Gebr. Swinkels in Heerlen

Zoals alle Fuchs machines bij Gebr. Swinkels is ook deze Fuchs geleverd door Van der Spek Vianen weer tot in detail uitgevoerd. De nieuwe Fuchs MHL350F is gesproten in de bekende bedrijfskleuren van de Gebr. Swinkels, waarna de machine is afgewerkt met blanke lak.

Het spuitwerk is uitgevoerd door Prima Equipment, onderdeel van de Van der Spek groep. Na het spuitwerk is de machine uiteraard afgewerkt compleet met belettering en Fuchs logo's op de machine. 

Bijna 18 meter bereik

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Heerlen eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren waarbij naast het beladen van de scharen ook vrachtwagens en containers geladen en gelost worden.
Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 
In de MHL350F is de duurzame en zuinige Stage 5 Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd die 160 kW (218 pk) vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. 

Eenvoudig onderhoud

De standaard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. 
LED-verlichting zorgt ervoor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk. 

Gebr. Swinkels

Al meer dan 50 jaar zijn de Gebr. Swinkels een begrip in Limburg en ver daar omheen. Door heel Europa worden metalen ingekocht en op hun eigen terrein verwerkt. Zij leveren hun verwerkte materialen naar hoogovens en gieterijen in binnen- en buitenland. De gebroeders Swinkels verzamelen doormiddel van zo'n 400 containers materialen bij diverse bedrijven in heel Nederland. Het transport wordt geheel door hun zelf verricht middels eigen vrachtauto's.
Gebr.Swinkels Metaalrecycling B.V. is al jarenlang ISO en VCA gecertificeerd.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen