Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cat presenteert een 50 ton zware mobiele overslagmachine

Cat presenteert een 50 ton zware mobiele overslagmachine

De nieuwe Cat MH3050 overslagmachine biedt superieure prestaties, bewezen betrouwbaarheid en eersteklas cabinecomfort. Het geavanceerde elektrohydraulische systeem optimaliseert de balans tussen vermogen en efficiëntie, verbetert de cyclustijden om meer materiaal in dezelfde tijd te verwerken, waardoor het winstpotentieel verbetert. De MH3050 vormt een verdere uitbreiding van het assortiment Cat overslagmachines en aanbod voor industriële toepassingen.

Deze overslagmachine van de volgende generatie wordt aangedreven door de Cat C9.3B-motor, die kan werken op maximaal B20 biodiesel. Het onderhoudsvrije nabehandelingssysteem van de motor voldoet aan de emissienorm Stage 5, verlaagt de bedrijfskosten en maximaliseert de inzetbaarheid van de machine. Stem de vermogensvereisten nauwkeurig af op de uit te voeren taak met de keuze tussen de Power-, Smart- en Economy-modi, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de machineprestaties.
Het aanbod van giek en steel biedt samen een bereik tot 18 meter, waardoor machinisten meer materiaal kunnen verplaatsen zonder de machine te verplaatsen. De MH3050 biedt ook een hoog zwenkkoppel om materiaal snel te verplaatsen. Door de giek vrij op en neer te laten bewegen zonder gebruik te maken van de pompstroom, stelt de standaard SmartBoom de machinist in staat zich te concentreren op de bediening van stick en grijper voor een brandstofzuinigere cyclus. Er is een reeks hulpstukken verkrijgbaar die de flexibiliteit vergroten. Voor magneettoepassingen is een optionele generator van 25 kW af fabriek leverbaar.

Technologie

Standaardtechnologieën op de Cat MH3050 overslagmachine in overslaguitvoering verhogen de bedrijfsbeveiliging. E-fence voorkomt dat de machine buiten de door de bestuurder gedefinieerde werkgebieden komt, terwijl Cab Avoidance elk mogelijk contact tussen het aanbouwdeel en de cabine stopt. Cat Payload helpt bij het bereiken van nauwkeurige laaddoelen om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Pak een lading materiaal op - met grijper- en grijperhulpstukken en krijg een real-time gewichtsschatting zonder te zwaaien. Door een pincode te vereisen om de motor te starten, verhindert de operator-ID dat de machine door onbevoegden wordt bediend.

Ontworpen voor veilig gebruik

Grote ruiten van gehard glas met kleine stijlen op het herontworpen cabineontwerp verbeteren het zicht rondom en de bedrijfsveiligheid. Standaard camera's aan de rechterkant en achteruitkijkcamera's, met de optie om te upgraden naar 360-graden zicht, geven videobeelden weer op de grote touchscreen-monitor in de cabine om het zicht op het werkgebied verder te verbeteren. Dikke, gelamineerde, slagvaste en slagvaste voorruiten en dakramen voldoen aan de normen EN356, P8B en P5A. De machine is ook uitgerust met LED-lampen van 1800 lumen op het chassis, de giek en de steel, voor meer veiligheid en volledig zicht tijdens het werken in het donker.
Een uitschakelaar op maaiveldhoogte stopt alle brandstoftoevoer naar de motor en schakelt de machine uit. Standaard terugslagkleppen voor het neerlaten van giek en steel voorkomen omgekeerde oliestroom in het geval van onverwacht verlies van hydraulische druk, waardoor de uitrusting altijd stevig op zijn plaats blijft. Verschillende opties voor toegang tot de cabine bieden gemakkelijke, veilige en snelle toegang tot het bovenste servicegebied.

Vernieuwd comfort

De MH3050 wordt standaard geleverd met een eersteklas cabine met joystickbesturing om de stuurkolom te elimineren en het zicht naar voren, de beenruimte en het gemak van instappen in de cabine te verbeteren. Alle bedieningselementen zijn handig voor en binnen handbereik van de machinist geplaatst om onnodige bewegingen te voorkomen. Een grote 10-inch touchscreen-monitor met hoge resolutie en jog-dial biedt gemakkelijke navigatie door de intuïtieve bedieningselementen. Om elke dag gemakkelijk aan de slag te gaan, roept de machine automatisch joystickinstellingen op op basis van de operator-ID. De hydraulische cabineverhoging met nieuw dempingssysteem verbetert het zicht rondom en biedt bescherming tegen externe trillingen.

Superieur onderhoudsgemak

Standard Product Link legt kritieke bedrijfsgegevens vast, zoals locatie, uren, brandstofverbruik, productiviteit, stationairtijd, onderhoudswaarschuwingen en foutcodes, die op afstand kunnen worden geraadpleegd en gevolgd om de efficiëntie van het wagenparkbeheer te vergroten.
Het nieuwe hydrauliekoliefilter gaat 50% langer mee dan eerdere ontwerpen, verbetert de filtratie en verlengt de verversingsintervallen tot 3.000 bedrijfsuren. Nieuwe anti-aftapventielen houden de hydraulische olie schoon tijdens het vervangen van het filter. Alle brandstoffilters hebben een gecoördineerd vervangingsinterval van 1.000 bedrijfsuren om de onderhoudsvereisten te verminderen. Standaard automatische smering vereenvoudigt het onderhoud door de machine automatisch gesmeerd te houden vanaf het zwenklager en de cabineverhoging tot aan het uiteinde van de steel.
Machinisten houden de levensduur van de filters en onderhoudsintervallen gemakkelijk bij op de monitor met hoge resolutie in de cabine. De zeer efficiënte koelventilator, die tussenkomst van de machinist overbodig maakt, is standaard voorzien van een automatische omkeerfunctie om de kernen schoon te houden, waardoor de inzetbaarheid van de machine wordt gemaximaliseerd.

Specificaties

Model MH3050
Motor Cat C9.3B
Nettovermogen 258 kW (346 pk)
Minimaal bedrijfsgewicht 48.000 kg
Maximaal bedrijfsgewicht 50.000 kg
Maximaal bereik 18.060 mm
Maximale hoogte 19.030 mm

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar