Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TBAuctions neemt Epic-Auctions over

TBAuctions neemt Epic-Auctions over

Het internationale online veilingplatform TBAuctions versterkt met de overname van het Nederlandse Epic-Auctions haar positie op de Europese onlineveilingmarkt nog verder. Met deze uitbreiding zet het moederbedrijf van Troostwijk Auctions en andere online veilingmerken in België, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke stap in het vergroten van de Europese onlineveilingmarkt en het bieden van één pan-Europees platform met een breed internationaal bereik en een grotere bidderbase. De activiteiten van Epic-Auctions, dat zich met name richt op de agrarische markt en de grondverzet-, transport- en bouwsector, sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher al deel uitmaken van Troostwijk Auctions. CEO Herberth Samsom van TBAuctions: “Epic-Auctions past uitstekend bij onze bestaande business. Hun internationale bidderbase is een belangrijke aanvulling voor een snellere uitbreiding van onze Europese activiteiten.”

Epic-Auctions voegt jaarlijks 10.000 kavels, 30 miljoen aan hameromzet, 500 sellers en 3.000 buyers toe aan de groei van TBAuctions. Een groei die naast overnames in zowel Nederland als in Europa voor een groot deel organisch is. TBAuctions wordt steeds meer de voorkeurspartner van kleinere veilinghuizen. “Europese veilinghuizen hebben interesse om onderdeel te worden van de TBAuctions groep”, zegt Samsom, “de ‘gamechanger’ is het door onszelf ontwikkelde online veilingplatform Atlas. Deze technologie stelt ons in staat snel andere veilinghuizen op ons platform te integreren, waardoor onze bidderbase groeit en onze relevantie voor sellers steeds groter wordt. Dit trekt vervolgens weer meer bidders aan: een vliegwielwerking die ervoor zorgt dat onze internationale marktpositie steeds steviger wordt.” 

Epic-Auctions kiest voor aansluiting bij marktleider TBAuctions

Sinds wij in 2013 gestart zijn, hebben we een snelle groei doorgemaakt”, legt Frans Maas, CEO van Epic-Auctions uit. “Om in hetzelfde tempo door te blijven groeien stonden wij voor de strategische keuze om te investeren en op eigen kracht verder te groeien, een samenwerking aan te gaan met een internationale speler, of overgenomen te worden door een markleider die zeer geïnteresseerd is in onze manier van werken. Wij hebben voor het laatste gekozen. Wij zijn blij dat we binnen de TBAuctions groep kunnen profiteren van de jarenlange expertise en het internationale netwerk. We gaan de komende periode met onze nieuwe collega’s kijken hoe we onze samenwerking vorm gaan geven.” 

Over Epic-Auctions

Epic-Auctions richt zich met name op de B2B agrarische, grondverzet-, transport- en bouwsector. Naast veilingen op eigen locaties in Leende en Breda organiseert het bedrijf veilingen op externe locaties voor opdrachtgevers die bijvoorbeeld hun bedrijf beëindigen of voor handelaren die namens Epic-Auctions een eigen veiling organiseren. Door een duidelijke positionering, diepgaande branchekennis, een aantrekkelijke commissie en een goede organisatie is het bedrijf in korte tijd gegroeid naar 50 veilingen per jaar die gezamenlijk een waarde van 30 miljoen euro vertegenwoordigen. 

Over TBAuctions

TBAuctions is een toonaangevend online B2B veilingplatform en marktplaats voor tweedehands- en tweedekans­goederen, opererend onder de merken Troostwijk Auctions (NL), Klaravik (SE/DK), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK), Auksjonen.no (NO) en PS Auction (SE). TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via Atlas, haar eigen IT-platform voor intelligente veilingen (IA). Met meer dan 13.000 veilingen/2,75 miljoen kavels per jaar en meer dan 10 miljoen websitebezoeken per maand is TBAuctions een van de grootste online veilingmeesters in Europa. 

 

Voor meer informatie: TBAuctions