Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2023: Bobcat

TKD 2023: Bobcat

Inter-Techno laat tijdens de TKD, die van 8 tot en met 10 juni in Almere worden gehouden, in stand 25 zo’n dertig Bobcat-machines zien. Het gaat om diverse modellen van de graafmachines, schrankladers, verreikers en compacte tractoren. Daarnaast zijn er een aantal Bobcat-verdichtingsmachines en aanbouwdelen te zien. Nieuw in het programma zijn de E88 en de elektrische E19e graafmachines, de compacte tractoren, de T86 schranklader en de compacte TL25.60 verreiker.

Op de TKD is de nieuwe E19e te bewonderen; een elektrische graafmachine van twee ton, die vorig jaar tijdens Bauma werd gepresenteerd. De E19e is de elektrische variant van de populaire Bobcat E19 dieselgraafmachine en biedt dezelfde functionaliteit en prestaties. De E19e levert een maximaal vermogen van 15 kW. De capaciteit van de accu is 3,5 uur, maar de E19e kan tijdens werkpauzes worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de machine voor alle gangbare toepassingen de hele dag kan worden gebruikt; bij voorkeur natuurlijk in omgevingen waar alleen geluidsarme, emissievrije machines toegestaan zijn. Behalve de E19e zijn ook de E10e en de door Inter-Techno zelf omgebouwde E35e op de TKD te zien.

Ook de nieuwe E88 8-tons graafmachine uit de Bobcat R2-serie is op de stand van Inter-Techno aanwezig. De E88 is uitgerust met de Bobcat D24 Stage 5 4-cilindermotor, die een vermogen van 48,5 kW (67 pk) levert. De machine is uitgerust met een ruime en goed toegankelijke cabine, die veel comfort biedt, een riant uitzicht en een gemakkelijke en ergonomische bediening dankzij de joysticks, schakelaars en een 5- of 7-inch display, die om de machinist zijn gegroepeerd. De E88 is verkrijgbaar met standaard- of lange lepelsteel. Dankzij de op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de hulphydrauliekbediening kan een breed scala aan aanbouwdelen gebruikt worden.

Sterke T86-schranklader

De nieuwe T86 schranklader met rupsbanden werd samen met de S86 op wielen ook op Bauma 2022 gepresenteerd. Dankzij de 3,4 liter Bobcat Stage 5 motor, die 78 kW (105 pk) vermogen levert, zijn de beide modellen de sterkste compacte laders die Bobcat ooit ontwikkeld heeft. De motor is voor een betere koelcapaciteit van de motor en de hydraulische componenten in lijn met de directe aandrijving geplaatst. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor gebruik in zware omstandigheden, zoals wegenbouw, bosbouw en material handling. Een interessante functie van de T86 en S86 zijn de drie opties voor de hulphydrauliek: standaard 87 liter/min; High Flow 138 liter/min of Super Flow 159 liter/min. Bij de Super Flow wordt een aansluitblok met vijf koppelstukken gemonteerd, dat veel flexibiliteit biedt voor het gebruik van aanbouwdelen. De T86 en S86 hebben een zeer comfortabele cabine met intuïtieve SJC-bediening en displays. Zij biedt bovendien goed zicht en laat weinig geluid en trillingen door. 

Compacte verreiker

De nieuwe TL25.60 is de compactste verreiker van Bobcat en is dankzij de kleine draaicirkel dus zeer geschikt voor het werken in kleine ruimtes. De prestaties zijn uitstekend. De Bobcat Stage 5-motor levert 55 kW (75 pk), een hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 meter en een maximaal bereik van 3,3 meter. De TL25.60 kan werken met alle aanbouwdelen die voor Bobcat-laders ontworpen zijn en is daardoor uitermate flexibel inzetbaar. Vorige maand werd er een speciale versie van de TL25.60 voor de agrarische sector gepresenteerd.
De cabine van de TL25.60 is dezelfde als op de grote verreikers en dus bijzonder ruim en comfortabel. Dankzij het nieuwe dashboardontwerp en de slanke dakstijlen heeft de bestuurder onbelemmerd zicht.  
De TL25.60 heeft een robuust ontwerp met een sterk frame en een sterke giek. De hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, zijn goed beschermd en aan de onderkant is een stalen plaat gemonteerd.

Nieuwe serie compacte tractoren

Tenslotte presenteert Inter-Techno twee modellen uit de nieuwe familie compacte tractoren op de stand: de CT1015 en de CT2525. Bobcat levert drie series: de 1000-, 2000- en 4000-serie met in het totaal negen modellen van 18,4 tot 43 kW (25 tot 58 pk). Bij elk model is er keuze uit verschillende fabrieksopties zoals cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende type banden en voorspatborden. De compacte tractoren hebben standaard vierwielaandrijving, die een hoog vermogen en een uitstekende tractie biedt. Verder kunnen de tractoren geleverd worden met een uitgebreid scala aan montage-opties en aanbouwdelen zoals frontheffer, middenmaaier en alle apparatuur aan de achter- of fronthef gemonteerd kan worden.
Alle modellen hebben een slim ontworpen en ruim bemeten werkruimte, die veel comfort biedt. De tractoren zijn leverbaar met airconditioning (voor de modellen met cabine), verende stoel, verstelbaar stuur, verbonden pedaal en een intuïtieve, ergonomische bediening.

Importeur voor Nederland: Inter-Techno

 

Voor meer informatie: Bobcat