Reportages

Demodag Troost Machinehandel 2023

Demodag Troost Machinehandel 2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 hield Troost Machinehandel een demodag, waarbij vele machines uit het uitgebreide programma gedemonstreerd werden.

Troost Machinehandel is al jarenlang actief als dealer van Case grondverzetmachines, maar biedt sinds enkele jaren ook Terex recyclingmachines aan.

Bekende locatie

De locatie van Troost aan de Chr. Huygensstraat in Numansdorp is niet geschikt voor een demodag, maar hun voormalige locatie aan de Rijksstraatweg 100 wel. Hier is tegenwoordig een vestiging Schot Groep gevestigd. Op het ruime terrein konden de machines dan ook uitvoerig aan de tand gevoeld worden.

Veel nieuws

Ondanks dat al veel nieuws bekend was van TKD 2023 zoals de E-serie mobiele en rupsgraafmachines en D-serie mini- en midigravers, stonden er twee primeurs te pronken.
Van Case toonde Troost de nieuwe TL100 compacte skidsteer die nog in de prototype-fase zit. Deze ruim 1.700 kg zware rupsmachine beschikt over een Stage 5 Kubota motor van 18 kW (24 pk). De machine is leverbaar in twee breedtes (914 mm en 1.067 mm).
Daarnaast was er de tweede elektrische minigraver in de lijn aanwezig, de 2.100 kg zware CX25EV.  Met de on-board 220 Volt lader is de machine in 9 uur geladen. Met externe driefase laders in 1,5 tot 2 uur. 

Succesvolle demodag

Troost mag terugkijken op een succesvolle demodag met vele bezoekers die onder een schitterende herfstzon niet alleen genoten van machines, maar ook van een natje en een droogje.