Reportages

MAX Trailer, een zeer successtory bouwdoos

MAX Trailer, een zeer successtory bouwdoos

In 2012 richtte de Faymonville Group MAX Trailer op. Ruim 10 jaar later is het een regelrechte successtory.

Met de knowhow die Faymonville opgebouwd had met de ontwikkeling en productie van semidiepladers, diepladers en andere speciale voertuigen, ontstond het idee om gestandaardiseerde voertuigen te gaan leveren. Eenvoudig van bouw, snel leverbaar en toch dezelfde kwaliteit die de klanten van de eigen Faymonville producten gewend waren. 
In eerste instantie waren de klanten sceptisch over gestandaardiseerde voertuigen in het speciaal transport. Maar meer en meer werden ze enthousiast, omdat deze vaak uit voorraad geleverd konden worden en door het bouwdoosprincipe waren er vele opties mogelijk.
Om de voertuigen een eigen identiteit te geven werden ze niet onder de naam Faymonville verkocht, maar onder de naam MAX Trailer.

Ruim 10 jaar later

Ruim 10 jaar later zijn er meer dan 9.000 voertuigen geleverd”, zo vertelt Mario Faymonville trots. Hij is productverantwoordelijke en sinds de oprichting van MAX Trailer erbij. Wat begon met de MAX100-serie, een eenvoudige semi-dieplader die luchtgeveerd en naloopgestuurd was, is uitgegroeid tot een uitgebreide range getrokken materieel. “Inmiddels verkopen we MAX Trailer via een uitgebreid netwerk aan dealers door heel Europa. De gestandaardiseerde voertuigen zijn leverbaar met vele opties en worden in een premium kwaliteit geleverd tegen een optimale prijs-/kwaliteitverhouding”, gaat Mario Faymonville verder.

100% eigen productie

In de eigen fabriek in het Poolse Goleniow, worden de MAX Trailers volledig gebouwd. Ook worden hier de halffabricaten voor Faymonville gebouwd, die dan in België en Luxemburg worden afgebouwd. Op het 56.000 vierkante meter grote terrein, worden momenteel ter uitbreiding van de productie, nieuwe hallen gebouwd. 

Nederland

In Nederland is sinds jaar en dag Hertoghs Carrosserieën in Roosendaal verantwoordelijk voor de verkoop en service van MAX Trailer. Hertoghs is ook al vele jaren importeur voor Faymonville voertuigen. In Roosendaal staat altijd een divers aantal MAX Trailers op voorraad voor een snelle levering.

Uitgebreid programma

Inmiddels is het programma van MAX Trailer flink uitgebreid: van een semidieplader naar uitschuifbare plateauopleggers, middenasaanhangers, ballastopleggers, diepladers en aanhangwagendiepladers.

MAX100

Met de MAX100 begon alles in 2012, deze veelzijdige semidieplader is leverbaar met twee tot zes assen. Alle MAX100 semidiepladers zijn uitgevoerd met 17,5” banden, luchtgeveerd en kunnen uitgerust worden met naloopgestuurde assen of, voor een optimale wendbaarheid, gedwongen gestuurde assen. De laadvloer is enkel of dubbel uitschuifbaar, de standaardbreedte bedraagt 2.540 mm en is door middel van losse verbreders te verbreden. 
Voor het transport van kleinere machines of hoogwerkers is er een heftafel leverbaar naar de zwanenhals toe. Voor het transport van wielmachines zoals mobiele graafmachines, knikdumpers of wielladers kan de MAX100 ook uitgevoerd worden met wielkuilen. 
Een nieuwe optie voor de MAX100 is een gesloten huifopbouw. Deze beschikt over dubbele 1.250 brede opritten, waardoor heftrucks en andere industriële machines eenvoudig beladen kunnen worden. In de vloer is er ook een hydraulische heftafel leverbaar waardoor er eenvoudig op de zwanenhals gereden kan worden. Door middel van het schuifzeil kunnen zowel de zijkanten als ook het dak worden geopend.

MAX200

Voor het transport van stalen profielen, betonnen prefabelementen of andere lange goederen is de MAX200 ideaal. De standaard 13,6 meter lange trailer kan tweevoudig worden uitgeschoven tot een lengte van 29,8 meter. Om de drie- of vierassige trailer eenvoudig door de bochten of rotondes te rijden kan deze uitgevoerd worden met een gedwongen hydraulische besturing. 
Voor het vervoer van hoge ladingen is de MAX200 ook leverbaar met een laadhoogte van slechts 99 cm. Bij deze laadhoogte is er ook een zogenaamde Flip-Tail-oprijklep mogelijk, waarbij het laatste stukje vloer hydraulisch daalbaar is en er oprijkleppen kunnen worden uitgeschoven, zodat er machines kunnen worden beladen.

MAX300

Een zeer handige trailer is de MAX300. Deze twee- of drieassige middenasaanhanger laat zich eenvoudig manoeuvreren op de meest krappe bouwplaatsen, waarbij de drieasser beschikt over een naloopgestuurde laatste as. Door de 17,5” banden is de laadvloer laag. Aan de achterzijde zijn er enkele of dubbele oprijkleppen leverbaar. Optioneel zijn er ook aluminium borden leverbaar, waardoor de trailer onder andere ook gebruik kan worden voor het vervoer van bijvoorbeeld pallets. Bij de drieassige uitvoering is er een liftas en/of een hydraulische afstempeling mogelijk. 

MAX410

Voor het transport van ballastgewichten en kraandelen is de MAX410 ontwikkeld. Leverbaar is de MAX410 met drie tot vijf assen en is luchtgeveerd. De oplegger staat op 22,5” banden, waarbij de assen beschikken over een hydraulisch gedwongen besturing. De laadvloer is geschikt voor hoge puntbelasting en beschikt over vele sjorpunten. Optioneel kunnen de mechanische steunpoten ingewisseld worden voor een hydraulische variant.

MAX510

Wie hoge lasten en machines wil vervoeren heeft een MAX510 nodig. Deze twee- en drie-assige dieplader beschikt over een lage uitschuifbare laadvloer en een afkoppelbare zwanenhals. Standaard is de MAX510 2.540 mm breed. Indien uitgevoerd met drie pendelassen, is deze ook leverbaar met een breedte van 2.740 mm.
Met deze pendelassen is er een stuurhoek van 60 graden mogelijk. Ook beschikken de pendelassen over een grote hoogte uitslag van maar 600 mm. Tussen de assen beschikt de MAX510 over een gieksleuf. Optioneel is er zeer veel leverbaar, denk aan verbreders, opritten aan de voorzijde van de vloer of tussentafels in het uitschuifbare gedeelte van de vloer. Er bestaat ook een speciale variant dieplader voor taken met bosbouwmachines.  

MAX600

Voor het vervoer van graafmachines of andere bouwmachines zijn de MAX600 aanhangwagendiepladers zeer geschikt. Deze meestal door een kipper getrokken aanhanger is leverbaar in een drie- en vierassige uitvoering. De opritten zijn leverbaar in een enkele of dubbele uitvoering met verschillende breedtes. Bij de laadvloer heeft de klant de keuze uit een vlakke laadvloer of een laadvloer met zwanenhals. Naast verschillende laadvloerlengtes is de MAX600 ook leverbaar met wielkuilen en een gieksleuf. 

Vele opties

Af fabriek kunnen de MAX Trailer uitgevoerd worden met vele opties zoals centrale smering, extra gereedschapskisten, bandendrukcontrolesysteem, extra rongen en WADER containersloten.

Configurator

Via een uitgebreide configurator kan de klant zelf achter de PC zijn MAX Trailer samenstellen en zien wat er allemaal aan opties leverbaar is.