Reportages

GP Equipment Open Dagen 2024

GP Equipment Open Dagen 2024

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 hield GP Equipment in Weert open dagen in haar nieuwe pand, pal langs de A2.

GP Equipment was tot voor kort gevestigd op twee locaties, die anderhalve kilometer uit elkaar lagen. Om efficiënter te kunnen werken, besloot het bedrijf beide vestigingen samen te voegen in een geheel nieuw pand aan de Graafschap Hornelaan in Weert.

In Weert zijn bij GP Equipment 27 medewerkers werkzaam. Zij zijn verantwoordelijk voor engineering, productie, verkoop, expeditie en administratie. Op het 20.000 vierkante meter groot terrein staat een gebouw van 8.000 vierkante meter. In het 3.600 vierkante meter groot magazijn zijn 5.000 palletplaatsen beschikbaar met een capaciteit van 5.500 ton. De expeditie beschikt ook nog eens over 1.000 palletplaatsen. Totaal zijn er ruim 25.000 artikelen op voorraad.

Tijdens de open dagen konden bezoekers het bedrijf bezoeken, waarbij een groot aantal producten getoond werden die GP Equipment levert zoals snelwisselsystemen, graafbakken, palletvorken, sorteergrijpers, rubbertracks, loopwerken, enz. Naast de producten uit eigen productie is GP Equipment ook leverancier van Zijtveld sloop- en sorteergrijpers, Rädlinger kantelmotoren, Esco tanden en slijtdelen en ITM-rijwerkonderdelen.