Reportages

Open dag 20 jaar Nagel Hydraulics

Open dag 20 jaar Nagel Hydraulics

Op zaterdag 29 juni 2024 vierde Nagel Hydraulics in Purmerend groots haar 20-jarig bestaan. Klanten, leveranciers, eindgebruikers en vele geïnteresseerden maakten dankbaar gebruik van de open dag.

Op 26 maart 2004 richtte Jan Nagel, Nagel Grondverzetmachines op. Jan was al vele jaren werkzaam tussen (grote) grondverzetmachines. Waarbij in het begin veel reparatiewerk werd verricht, kwam in de loop van de tijd veel hydrauliekopbouw bij. Ook werd gestart met de bouw van cabinebeschermingen. 
Voor complexe hydrauliekopbouwen aan grote machines zoals Hitachi ZX870, EX1200 of O&K RH90C wisten bedrijven zoals Abeko en Luyckx de weg naar Purmerend te vinden.

In 2008 betrok Nagel een 350 vierkante meter grote werkplaats waar meer ruimte was en men gebruik kon maken van grote heftrucks. Inmiddels bouwde Nagel zelf giekdelen en fabriceerde leidingen voor grondverzetmachines.
Door de veelvuldige vraag naar speciaal leidingwerk werd in 2009 geïnvesteerd in een nieuwe leidingbuigmachine. 

In 2013 betrok Nagel een pand aan de Ohmstraat in Purmerend. Groei bleef niet uit en de naam Nagel Grondverzetmachines veranderde in Nagel Hydraulics. Naast het opbouwen van complete machines en gieken, kwamen steeds meer aanvragen voor kleinere aanpassingen zoals draaikantelstukken, slangbreukbeveiligingen en extra functies. Hiervoor ontwikkelde Nagel speciale steunen, doorvoerblokken en een eigen leidingbeugel.

Vijf jaar verder verhuisde Nagel naar het huidige pand aan de Ampèrestraat in Purmerend. Op het bijna 9000 vierkante meter grote terrein staat een werkplaats van 1700 vierkante meter, die uitgerust is met diverse bovenloopkranen, waardoor het laden en lossen van grote en zware giekdelen mogelijk is.
Onlangs werden er twee nieuwe CNC leidingbuigmachines geïnstalleerd, waarmee Nagel eenvoudig en snel nieuwe leidingen in elke gewenste hoek kan buigen.
Eind van het jaar worden de winkel en kantoor compleet verbouwd en vergroot. Daarnaast wordt de gevelbeplating en het dak worden aangepakt. In een later stadium is de werkplaats aan de beurt.