Reportages

IAA Transportation 2024 Hannover (D)

IAA Transportation 2024 Hannover (D)

Van dinsdag 17 tot en met zondag 22 september 2024 was in Hannover de IAA Transportation 2024. Hier toonden de fabrikanten hun nieuwste voertuigen, opbouwen, getrokken materieel, componenten en diensten.

De IAA geldt als dé belangrijkste beurs op het gebied van transport in Europa. Ook dit jaar was de de beurs, net als in 2022, kleiner van opzet. Aanzien BouwmachineWeb.com zich concentreert op het bouwvervoer en zwaar transport viel het nieuws hierover behoorlijk tegen. Op het gebied voor onze branche was er zeer weinig nieuws te melden.
Als Truck of the Year 2025 is de Mercedes-Benz eActros 600 geworden.

DAF Trucks toonde haar vernieuwde lijn NGD-trucks, waarbij ze het brandstofverbruik nog verder optimaliseerde en zijn camera’s standaard.
Bij MAN werd naast de nieuwe asconfiguraties van de eTGS en eTGX ook de nieuwe D30 PowerLion motor gepresenteerd. Natuurlijk stond ook de waterstof aangedreven hTGX op de stand.
En Mercedes-Benz de nieuwe Actros die dezelfde cabine heeft als de eActros.

Thuisblijvers

Renault Trucks was dit jaar (alweer) de grote afwezige truckfabrikant. Ook onze eigen Nederlandse Broshuis was niet aanwezig, als ook Hiab. Daarnaast was duidelijk te zien dat andere standhouders gekozen hadden voor een kleiner standoppervlak.

Trucks op Bauma 2025

Daarentegen op Bauma 2025 zijn bijna alle truckmerken wel weer aanwezig. DAF, MAN, Mercedes-Benz, Scania en Tatra hebben hun stands op de komende Bauma al geboekt, die van 7 tot en met 13 april 2025 in München plaats vindt.

De volgende IAA Transportation zal in 2026 plaats vinden.