Reportages

75 jaar Van den Heuvel Werkendam 2024

75 jaar Van den Heuvel Werkendam 2024

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2024 vierde Van den Heuvel Werkendam haar 75-jarig bestaan.

In 1949 is Van den Heuvel opgericht als Gebroeders Van den Heuvel aannemersbedrijf. In die tijd was het bedrijf actief in grond-, weg- en waterwerken. In eerste instantie lag de nadruk op dijverzwaringen. 
In 1980 wordt Van den Heuvel Reparaties & Services opgericht, een bedrijf dat zich bezighield met reparaties en ombouwen van machines. Maar ook de bouw van uitrustingsstukken en snelwisselsystemen.

Toen ze in 1995 het importeurschap van de Finse Juntan funderingsmachines voor de Benelux binnenhaalde maakte het bedrijf een enorme groei door. In 2001 verhuisde Van den Heuvel naar de huidige locatie aan de Hulsenboschstraat, waar ze een compleet nieuw pand bouwden. In 2006 nam Marc Timmerman, eigenaar van L. Timmerman & Zonen uit Middelburg Van den Heuvel over, nadat Van den Heuvel een opvolger zocht voor het bedrijf. 

Vanaf 2017 werden de telescoop- en vakwerkhijskranen van Sennebogen aan het programma toegevoegd. Inmiddels is Van den Heuvel gestart deze machines ook te elektrificeren. In 2019 werd het programma uitgebreid met de distributierechten van PTC trilblokken in Nederland.

Open dagen

Tijdens de opendagen konden klanten, genodigden en andere geïnteresseerde bezoekers een overzicht zien van de werkzaamheden die Van den Heuvel uitvoert. Veel aangepaste (funderings-)machines, maar ook complete revisies, elektrificatie, enz. Daarnaast werd natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht.