Reportages

Verdraaid handig

Verdraaid handig

Beekmans Transport uit het Brabantse Erp investeerde onlangs in een nieuwe Ginaf 8x4 containerwagen, een verdraaid handige truck! “We zochten een multifunctioneel inzetbare auto.”

Voor de uitbreiding van het wagenpark zocht Maikel Beekmans, mede-eigenaar van Beekmans Transport naar een terreinvaardig en wendbaar voertuig. “We hebben een oudere DAF CF85 8x4 containerwagen. Deze is zeer terreinvaardig, maar niet wendbaar. Tevens beschikken we over een 8x4 containerwagen met triple-asopstelling. Deze is wendbaar, maar niet ideaal als je eens het terrein in moet of als je op een vuilstortlocatie komt. De grondverzet- en slooptak van ons bedrijf heeft zeer divers werk waardoor we een multifunctioneel inzetbare auto zochten. Bij Ginaf- en DAF-dealer Loven Truck in Helmond kwamen we op deze Ginaf uit.” 

Geboren als DAF

De Ginaf X6 4243 S 8x4 zoals Beekmans hem kocht is een zogenaamde conversietruck. Er wordt bij DAF een 37 tons CF Construction FAD 8x4 chassis besteld. Deze is af-fabriek al voorzien van het juiste gatenpatroon en chassislengte voor de ombouw naar een Ginaf 8x4. Bij Ginaf Trucks in Veenendaal wordt de bladgeveerde tandem verwijderd en worden de assen apart met het chassis verbonden door reactiestangen, veercilinders en stuurcilinders. Tevens worden de assen op een hart-afstand van 1,81 meter geplaatst. 

Deze ombouw heeft vele voordelen. Het maximale toelaatbare gewicht op de tandem vermeerdert van 19 ton (2x 9,5 ton) naar 23 ton (2x 11,5 ton). Door het toepassen van het Hydro Pneumatisch Veer Systeem, kortweg HPVS, is er een actieve vering aanwezig dat reageert op wisselende behoefte aan vering. Denk hierbij aan verschillende ondergrond en belading. Door een onderlinge compensatie van de aslasten worden deze optimaal benut. Andere voordelen van HPVS zijn onder andere automatische niveauregeling, dwarsstabilisatie, waterpas-dwarsregeling, voertuiggewichtsindicator en container-optreksysteem. Met deze laatste zakt de achterzijde van het voertuig omlaag en is er een kleine optrekhoek van de container.
GINAF past het HPVS-systeem al toe sinds 1986 en is hiermee een echte pionier. 

Een voertuig met een starre tandem is niet echt wendbaar in de praktijk, Ginaf rust deze dan uit met Elektronisch Voertuig Stuursysteem (EVS). In combinatie met HPVS zorgen deze samen voor de besturing van de starre achteras. De wieluitslag van de voorassen wordt elektronisch en hydraulisch omgezet naar de besturing van de achteras. Sinds 1991 bouwt Ginaf EVS op bouwvoertuigen die onder de zwaarste en stoffigste omstandigheden worden ingezet. In het terrein blijft de EVS-gestuurde achteras in het spoorlopen van de starre as die ervoor geplaatst is.

Cabine 

Tevens neemt Ginaf de twee voorassen onder handen, waardoor deze van 9 ton aslast naar 10 ton aslast worden verhoogd. In combinatie met de tandemombouw verhoogt het wettelijke totaalgewicht van 37 ton naar 43 ton en dat terwijl het eigengewicht nauwelijks toeneemt. De X6 4243 S is bij Ginaf op dit moment ook één van de meest gebouwde voertuigen en is leverbaar met zowel de compacte CF als ook de ruime XF-cabine.

Op een enkele Ginaf-schakelaar na, is het voertuig gelijk aan een gewone DAF CF. De motor is de bekende Paccar MX13-motor met 480 pk vermogen en een koppel van 2.500 Nm. Uiteraard voldoet deze aan de huidige geldende Euro 6d emissie-eisen. De versnellingsbak is een geautomatiseerde ZF TraXon 16-bak.

Het chassis is bij VDL Containersystemen in Hapert voorzien van een schuifhaakarmsysteem met een capaciteit van 30 ton. Waarbij het chassis tevens werd voorzien van een nettenrek, opbergkist en aansluitingen voor de pneumatisch bediende kipperbakklep en hydraulische afdekkleppen. De kippercontainer is een reeds bestaande AJK-container.

Veelzijdig familiebedrijf

Al sinds 1928 bestaat het familiebedrijf Beekmans. Oprichter Jan Beekmans voerde reeds met paard-en-wagen transporten uit, waarbij alle werk aangepakt werd wat er op het pad kwam. Inmiddels in het bedrijf in handen van de derde generatie Beekmans. De kleinzonen van de grondlegger, de neven Joan, Joan en Maikel Beekmans hebben het bedrijf flink laten groeien. De nadruk van de activiteiten ligt nog altijd in de agrarische sector. Naast het transport van veevoeder, champignons, groenten en fruit, is het episch centrum van het Zuidoost Nederlandse bietentransport ook bij Beekmans gevestigd. Vanuit Erp wordt er iedere bietencampagne bijna honderd vrachtwagens aangestuurd die 6,5 dag in de week onderweg zijn.

Eigen materieel

De grondverzet- en slooptak van het bedrijf bestaat uit een zestal containerwagens, twee kipopleggers, een Ginaf 10x4, een 8x4 kipper, twee mobiele en één rupsgraafmachine, enkele minigravers, een wiellader én een eigen puinbreker. Met eigen materieel worden diverse grondverzet- en sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Maar ook bodem- en brandsaneringen behoren tot het dienstenpakket van Beekmans. Tevens verhuurt men containers van 6 tot 40 kuub aan particulieren en bedrijven.

Op het 4,5 hectare grote terrein in Erp bevindt zich naast de kantoren en moderne werkplaats met wasstraat en een eigen puinrecycling, compleet met een openbare weegbrug.

Lees het volledige artikel in Bouwmachines 06-2021