Reportages

Engcon Testdag 2021 Peer (B)

Engcon Testdag 2021 Peer (B)

Op zaterdag 16 oktober 2021 hield Engcon Belgium een testdag bij Frederix & Zoon Grondwerken in het Belgisch Limburgse Peer. De testdag was bedoeld om zelf te kunnen zien én voelen wat er met de producten van Engcon mogelijk is.

Nog niet in alle landen en regio’s is men bekend en overtuigd wat er mogelijk is met volhydraulische snelwisselsystemen, draaikantelstukken en hun specifieke toebehoren. Om (toekomstige) klanten en gebruikers hiermee bekend te maken, organiseert Engcon regelmatig testdag in verschillende Europese landen. Hier presenteert men live de producten en kunnen geïnteresseerden zelf plaats nemen aan de hendels om het zelf te ervaren. 

Ditmaal was Engcon te gast bij Frederix & Zoon Grondwerken, hier stonden een zevental machines klaar voor demo’s. Van Frederix zelf was er hun Volvo ECR145EL aanwezig die uitgerust is met een EC-Oil snelwissel en EC219 draaikantelstuk met gripper. KD-Partners was aanwezig met een Komatsu PC210LC die uitgevoerd was met een losse EC226 draaikantelstuk met gripper die aan de boven- en onderzijde CW-opname. Kevin Maegh toonde zijn Liebherr A918 Compact, deze is ook voorzien van een EC-Oil snelwissel en EC219 draaikantelstuk met gripper. De Doosan DX140W-5 van Drees is ook uitgevoerd met een EC-Oil snelwissel en een EC214 draaikantelstuk. De krachtige en compacte Liebherr R924 Compact van Pierre Dewit & Zoon draaide met een los EC226 draaikantelstuk met CW-opname aan de boven- en onderzijde.

Met de kleinere compacte machines toonden Geerits met de JCB 55Z-1 uitgerust met een vast aan de machine gehangen EC206 draaikantelstuk met CW10 opname aan de onderzijde. De Volvo ECR25D van Brusselaers ook deze had een vast draaikantelstuk, een EC02B met CW05 snelwissel aan de onderzijde.

Er werd uitgebreid gedemonstreerd met diverse uitrustingsstukken zoals egaliseerbalken, sorteergrijpers, palletvorken, bakken, hijsjib, enz. De crew van Engcon en ervaren Engcon-machinisten waren ruim aanwezig om de bezoekers te informeren en vragen te beantwoorden.
Natuurlijk mocht er een Belgisch frietje voor de bezoekers niet ontbreken.