Reportages

Een van de grootste ter wereld

Een van de grootste ter wereld

Bij E.P. Stevedoring in Rotterdam kwam in december 2021 niet de pakjesboot uit Spanje aan, maar die uit Finland. Een bij Heavy Handling bestelde, bijna 420 ton zware 300M Hybrilift-overslagmachine leverde fabrikant Mantsinen daar per schip af.

Het is een opvallende verschijning, een open schip met een grote Mantsinen overslagmachine, die compleet opgebouwd en met alle uitrustingsstukken aan boord rechtstreeks uit de fabriek in Finland aan de klant worden geleverd. 

Gewichtige beslissing

Bij E.P. Stevedoring B.V. in de Rotterdamse Laurenshaven in de Botlek was men op het punt gekomen voor de uitbreiding van de grote overslagmachines nodig was. E.P. Stevedoring heeft drie grote drijvende zelfvarende Nelcon draadkranen met capaciteiten van 15 tot 80 ton in gebruik, waarmee het vanaf het water schepen lost, laadt of overlaadt. Op de wal staan twee Liebherr R974 overslagmachines, maar deze zijn te klein voor het laden en lossen van grote zeeschepen. 

Omdat in deze klasse weinig hydraulische overslagmachines beschikbaar zijn is het bedrijf met Heavy Handling in gesprek gekomen. Hierbij werden de eisen op tafel gelegd waaraan de machine moest voldoen. Chris Wageveld van E.P. Stevedoring verteld: “We hebben een 200 meter lange kade, met verschillende waterstanden. We wilden ook een groot zeeschip kunnen laden en lossen en daarbij moet je wel fatsoenlijk in het ruim kunnen komen. Ook wilden we graag diverse machines in het ruim kunnen zetten die bijvoorbeeld materiaal verspreiden of scheepsruimen opklaren. Denk aan een rupslader, rupsgraafmachines en schrankladers. Een bijkomende belangrijke factor was dat de machine ook aan wal alle werkzaamheden en het overladen van coasters moest kunnen doen. Zodoende kunnen de drijfkranen ontlast worden, waardoor we als bedrijf nog breder inzetbaar zijn. Hiermee kon Heavy handling en Mantsinen aan de slag.” 

De voorkeur had in eerste instantie een machine op rupsen vanwege de robuustheid, maar op advies van Mantsinen is er gekozen voor een mobiele versie. Hiermee kan E.P. Stevedoring nog beter mee uit de voeten. Zeker als de kade vol ligt met materiaal. De machine is voorzien van 90 graden roterende wielen, waardoor de 300M een heel korte draaicirkel heeft en zelfs zijdelings kan rijden.

Eigen uitrustingsstukken

Met de draaikrans op ruim 11 meter hoogte is het een hele klim naar boven. De 9.000 liter brandstof die de 300M bij zich heeft kan eenvoudig vanaf de bodem getankt worden. Standaard bevindt zich 3.000 liter in het contragewicht en aan de onderwagen bevinden zich ook nog twee keer 3.000 liter tanks. De Machine van E.P. Stevedoring is ook voorzien van een grote watertank op het contragewicht en een sproeisysteem op de grijper. Telkens als de grijper open en dicht gaat wordt water verneveld op het materiaal om zo stofvorming tegen te gaan.

Mantsinen bouwt zelf de uitrustingsstukken voor haar machines. Hierdoor is het ook relatief eenvoudig om klantspecifieke uitrustingsstukken te leveren. Zo is de 300M uitgerust met een hydraulisch snelwisselsysteem dat onder de rotator bevestigd is. Dit is op basis van het reeds bestaande S-type snelwissel zoals we die bij gewone graafmachines kennen. Slangen aankoppelen gaat wel nog met de hand, maar deze ingreep is snel gedaan. Verder werden er met de machine een 7 kuubs zes schalen schrootgrijper, 6 en 12 kuubs overslaggrijpers, 20 tons magneet en een 50 tons hijshaak geleverd. 

Alle ruimte

De bovenwagen van de 300M geeft een opgeruimde indruk, de Volvo Penta motor is van beide zijdes goed bereikbaar evenals de hydraulische pompen en de naar buiten klapbare filters. Ook rondom de rest van het hydraulische systeem is alle ruimte. 
Vanuit de ruime cabine heeft een machinist een goed zicht op zijn werk. Via een groot display is het beeld van de diverse camera’s zichtbaar en op het LED-display van de machine zelf kan hij alle relevante informatie opvragen of instellen die hij nodig heeft. Zo stempelt de machine automatisch af met één druk op de knop. De machinist krijgt het in beeld te zien als de machine klaar is en waterpas staat. 
Via een separaat scherm kan de machinist aflezen wat de parameters van de uitrusting zijn. Denk hierbij aan vlucht, hoogte, last, maximale last en welk uitrustingsstuk er aan de machine bevestigd is. Hiermee is hij in realtime op de hoogte wat er met de machine gebeurt.

Een van de grootste ter wereld

De Mantsinen 300 Hybrilift is één van de grootste en zwaarste hydraulische overslagmachines ter wereld. Het eigengewicht varieert van 320 tot ruim over 420 ton. Het is een machine met indrukwekkende specificaties. Zo zijn er gestrekte en gekromde gieken van 12,5 meter tot 21,5 meter leverbaar met lepelsteellengtes van 10 tot 18 meter. De uitvoering van E.P. Stevedoring beschikt over de langste configuratie en heeft, met grijper, een maximale loshoogte van 38 meter, een maximale reikwijdte van circa 40 meter, een diepte van 14 meter én een maximale capaciteit van 50 ton.

DualPower

Als krachtbron dient een 16,1 liter Volvo Penta TAD1642VE motor met een vermogen van 565 kW (768 pk) bij 1.800 omw/min. Hierachter hangen vier hydraulische pompen met een opbrengst van elk 420 liter/min en een aparte zwenkpomp van 540 liter/min. De zwenksnelheid bedraagt 4,1 omw/min en beschikt over een zwenkkoppel van 620 kNm. De draaikrans beschikt over drievoudige naaldlagers, een interne vertanding en bonkelaar, draaiend in een vetbad.

Antwerpen

Het dealerschap van Mantsinen wordt in de Benelux en Frankrijk vertegenwoordigd door Heavy Handling, gevestigd in Kallo, midden in de haven van Antwerpen. Heavy Handling is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en onderhoud van zwaar industrieel- en havenmaterieel. Naast officieel importeur van Mantsinen is het onder meer ook importeur van Konecranes Lifttrucks (heftrucks, reachstackers en containerhandlers) en Movella (o.a. translifters). Heavy Handling maakt deel uit van Groep Van den Dorpe, een familiebedrijf dat zich al sinds 1987 bezighoudt met machines in de logistieke sector.
Service, onderhoud, verkoop en verhuur volgt rechtstreeks vanuit Nederland aan de Nederlandse klanten, hiermee staat Heavy Handling ook de Nederlandse klanten dichtbij.

Diepzeekade

E.P. Stevedoring is sinds 1972 actief met het laden, lossen, op- en overslag van diverse droge bulk- en stukgoedproducten. Met de drie eigen zelfvarende Nelcon draadkranen gebeurt dit zowel aan de eigen kade als ook op locatie door heel het Rotterdamse havengebied. Aan de Laurenshaven in de Botlek beschikt het bedrijf over een 200 meter lange diepzeekade waar een diepgang tot 11,5 meter mogelijk is. Op het ruim 40.000 vierkante meter grote terrein wordt onder andere bentoniet, glas, bims, magkal, kalk, agribulk, piekijzer en schroot op- en overgeslagen. Veel producten worden ook per as afgevoerd. Voor het laden van vrachtwagens beschikt het bedrijf over twee Case wielladers met hoogkiepbak.

 

Lees het volledige artikel in Bouwmachines 1-2022 of online op Bouwmachines