Reportages

Case Roadshow 2022

Case Roadshow 2022

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 hield Case een Roadshow in het Duitse Ettringen. Hier toonden ze de nieuwe E-serie rupsgraafmachines, de nieuwe D-serie minigravers en veel meer.

Dit jaar neemt Case Construction Equipment niet deel aan de Bauma 2022 in München. In plaats daarvan houden ze een drietal Roadshows door Europa. De eerste van deze shows vond plaats bij Terratec Basalt in het Duitse Ettringen, de andere twee shows zijn in de buurt van Florence in Italië en in Nantes in Frankrijk. 

E-serie rupsgraafmachines

Onlangs presenteerde Case de eerste zeven modellen van de E-serie rupsgraafmachines in de pers. De zeven nieuwe modellen omvatten een reeks van 13 tot 30 ton, bestaande uit de CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E en CX300E.
De bij Sumitomo in Japan gebouwde machines beschikken over een Stage 5 FPT Industrial motor. Tijdens de ontwikkeling van de E-serie is de hele bediening en hydrauliek verbeterd.
De 13 tot en met 18 tonners beschikken over 4,5 liter viercilinder motoren, terwijl de grotere rupsgraafmachines allen beschikken over een 6,7 liter zescilinder motor. Case wist van de machines de onderhoudsinvallen aanzienlijk te verlengen en in bepaalde gevallen zelfs te verdubbelen.

D-serie minigravers

Slechts twee weken geleden presenteerde Case haar nieuwe minigravers van 1 tot 6 ton, in Ettringen stond al bijna de hele range. Maar liefst 20 nieuwe modellen minigravers haalde Case binnen in de klasse van 1 tot 6 ton en zelfs twee elektrische modellen tussen de 1 en 3 ton. Belangrijke modellen hierbij zijn onder andere de CX15EV, volledige elektrisch aangedreven minigraver. Zijn 16 kW accucpakket kan worden opgeladen aan een standaard 230 Volt aansluiting of aan een externe 400 Volt snellader. En de CX65D is een mooie aanvulling, deze midigraver beschikt standaard over een hydraulisch verstelbare giek.

Door de overname van Sampierana, de moedermaatschappij van Eurocomach, haalde Case een brede range aan mini- en midigravers binnen haar programma. Na vele jaren minigravers van andere merken onder eigen naam en kleur verkocht te hebben zijn de Case dealers blij met deze zeer belangrijke aanvulling. 

Case Rodeo

Met de komst van de Case Roadshow is ook de Case Rodeo weer terug. Hierbij kunnen machinisten hun vaardigheden tonen in diverse spelelementen, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. 
De Nederlander Ben van Doren is de winnaar geworden van de Case Rodeo 2022. 

Breken en zeven

Leverancier van onder andere Metso brekers en zeven, Fischer-Jung Aufbereitungstechniek, was ook aanwezig om live demo’s te geven van diverse brekers en zeven. Onder andere werd de nieuwe kegelbreker LT220GP gedemonstreerd, net als de Kompatto 221 compacte zeefinstallatie.

Astra Miningtruck

Astra, eveneens een onderdeel van CNH, toonde hun HHD9 8x6 miningtruck. Deze 3 meter brede vierasser beschikt over een totaalgewicht van 65 ton en bezit een laadvermogen van 43 ton. De truck is uitgerust met een Iveco Cursor motor, Allison automatische transmissie met koppelomvormer, zware Meritor assen en een Iveco Trakker cabine. De kipperopbouw is van Cantoni.