Reportages

Volvo Days 2022: Change starts here

Volvo Days 2022: Change starts here

Op dinsdag 31 mei 2022 startte de Volvo Days 2022 op het Volvo Construction Equipment Customer Center in het Zweedse Eskilstuna. Een drie weken durend evenement waar klanten en geïnteresseerden uit heel de wereld wordt uitgenodigd.

Voor het eerst is dit jaar het event ook online te volgen via: Virtual Volvo Days 2022.
Tijdens deze dagen grijpt Volvo de kans om zich als toonaangevende fabrikant van bouwmachines de verandering in de sector te stimuleren door machines en oplossingen aan te bieden waarbij CO2-neutraal gewerkt kan worden: Change starts here.

Elektrische range breidt uit

Tijdens de Bauma 2019 presenteerde Volvo haar eerste twee elektrische machines, de compacte wiellader L25 Electric en de minigraver ECR25 Electric. Inmiddels is de range uitgebreid met de L20 Electric wiellader en de EC18 en ECR18 Electric minigravers. Met de deelname in Limach, is de kans groot dat Volvo de range elektrische compacte machines gaat uitbreiden groot.
Tevens toonde Volvo haar grootste elektrische machine, een 23 ton zware EC230 rupsgraafmachine. Deze machine zit nog volop in een test- en ontwikkelingsfase en wordt momenteel bij een aantal Noorse klanten in de praktijk getest. Wanneer deze machine beschikbaar wordt is nog onbekend.

Nieuwe en vernieuwde wielladers

Geheel nieuw is de Volvo L200H High-Lift, een op een wiellader gebaseerde houtoverslag- en transportmachine. Ten opzichte van zijn voorganger de L180H High-Lift, beschikt de L200H over een 13% grotere grijper en tot 27% meer hefvermogen. 
Volvo’s grootste wiellader, de L350H, beschikt over een vernieuwde aandrijflijn die nu volledig uit eigen componenten bestaat, beschikt over OptiShift en Reverse By Braking. 

Aandacht voor nieuwe rupsgraafmachines

Ook de al eerder dit jaar geïntroduceerde EC530E en EC550E rupsgraafmachines in de klasse tussen de 50 en 60 ton kregen de aandacht. Met deze volledige nieuwe machines zet Volvo zich op nieuw in de markt door ze uit te rusten met krachtige motoren met daaraan pompen gekoppeld die een hoge opbrengst leveren. Waardoor weer machines ontstaan die hoge producties kunnen leveren.

Hele productprogramma

Naast de nieuwe machines komen tijden de Volvo Days ook de overige bestaande machines in beeld. Tijdens de show worden nagenoeg alle types geshowd. Achteraf kan met alle machines zelf gedraaid worden.

Machinistenwedstrijden

Op zaterdag 4 juni streden machinisten uit heel Europa mee aan de Volvo Operators Club 2022. Ook de twee Nederlandse deelnemers, die eerder in de voorrondes bij SMT in Emmeloord plaats 1 en 2 behaalden, streden mee. Reijer van der Grift en Christ-Jan Jansen behaalden beide het podium. Reijer als tweede, Christ-Jan als derde. Frankrijk werd winnaar.

 

Importeur voor de Benelux: SMT