Reportages

25 jaar Evax Duizel 2022

25 jaar Evax Duizel 2022

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 hield Evax B.V. in Duizel open dagen ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan.

In 1997 ontstond Evax uit een privatisering van Boeke-Heesters. Tot 2006 was het bedrijf in Vessem gevestigd, waarna het verhuisde naar de huidige locatie aan de Ganzestaartsedijk in Duizel. 
In 2018 breidden ze uit met een vestiging in het Noord-Limburgse Grashoek, hier nam Evax landbouwmechanisatiebedrijf Maessen over. 

Actief in grondverzet

Evax is altijd actief geweest in het grondverzet, eerst als dealer van Kobelco en Hyundai grondverzetmachines en vanaf eind 2019 als officieel dealer van JCB voor Noord-Brabant en Limburg.
Buiten grondverzetmachines is Evax dealer onder andere voor Case-IH, Steyr en JCB-tractoren, JCB agri verreikers, wielladers en telescoopwielladers en machines voor recycling, bosbouw, landbouw, industrie en tuin en park.

Open dagen

Tijdens de open dagen pakte Evax groots uit door een groot aantal machines uit het leveringsprogramma te tonen. Ook JCB was sterk vertegenwoordigd met elektrische machines, graafmachines, wielladers en verreikers.