Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tomach breidt naar boven uit

Tomach breidt naar boven uit

Sinds 2020 timmert Toon Heesters met Tomach elektrische minigravers aan de weg. Inmiddels is het programma uitgegroeid tot drie types. Waarbij de 4 tons ET240 nieuw is. Heesters heeft nog plannen om dit verder te laten groeien.

Naast de 2 en 2,5 ton zware minigravers is er nu ook een 4-tonner, de ET240. Deze is ontstaan op basis van de Takeuchi TB235-2. De ET240 is voorzien van een krachtig 70 kWh accupakket, dat in eigenbeheer wordt gebouwd. Hiervoor moest de machine wel aan de achterzijde minimaal verlengd worden wat weer ten goede komt van de gewichtsverdeling. 
Alle machines worden bij FPS-Machines, de fabrikant van Tomach, voorzien van een volledig nieuwe kabelboom. Doordat de TB235-2 al voorzien is van CAN-bus, kan FPS-Machines het originele display blijven gebruiken en is er geen tweede nodig in de ET240. Ook kan de ET240 op afstand worden uitgelezen en geüpdatet in geval van software verbeteringen worden mocht dat nodig zijn

Heesters is enthousiast over de machines: “Door gebruik te maken van de veilige LiFeP04: lithium-ijzer-fosfaat (LFP) accu technologie is dit een zeer krachtig accupakket wat een lange levensduur waarborgt. Inmiddels zijn er al meer dan 50 machines gebouwd en hebben we er ruime ervaring mee. Alle machines worden voorzien van een Nederlandstalige handleiding” 

Veilig laden

De machines kunnen op drie wijze geladen worden: 380 Volt, 220 Volt en aan een laadpaal. Indien de kabel aangesloten is, kan er niet met de machine gewerkt worden. Met deze veiligheid wordt voorkomen dat de kabel over wordt getrokken, met alle gevolgen van dien. Met de bijgeleverde kabel, kan eenvoudig aan ieder stopcontact geladen worden. Heesters levert de machine compleet met CE-keurmerk, garantie en service indien mogelijk op locatie. 
De Tomach machines zijn in deze combinatie met duurzame oplossingen gericht op geen CO2-uitstoot, vermindering van het geluidniveau en zorgt voor een grote stap op de CO2-prestatieladder wat weer zorgt voor een mooi gunningsvoordeel bij aanbestedingen
Tevens vallen ze binnen de MIA en VAMIL-regeling (in overleg met uw accountant)

Verhuur

Tomach biedt de klant ook de mogelijkheid om de elektrische minigravers voor korte of lange termijn te huren. Dit kan via Tomach zelf, maar het is ook mogelijk via een landelijk netwerk van verhuurders.

 

Voor meer informatie: Tomach