Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar en Trimble breiden langdurige joint venture uit

Caterpillar en Trimble breiden langdurige joint venture uit

Caterpillar Inc. en Trimble hebben de verlenging van hun langdurige joint venture aangekondigd. De overeenkomst omvat uitgebreide distributie van oplossingen voor grade control in de bouwsector om innovatie en acceptatie door klanten te versnellen.

Sinds 2002 is de joint venture Caterpillar Trimble Control Technologies (CTCT) toonaangevend in de sector op het gebied van oplossingen voor hoogteregeling. Deze joint venture levert producten die bijdragen aan de veiligheid en productiviteit op de werkplek.

De vernieuwde overeenkomst zal het bereik van de industrie vergroten en klanten een bredere beschikbaarheid van interoperabele oplossingen voor grade control bieden via een flexibel platform voor gebruik door Caterpillar, Trimble en andere technologieleveranciers en apparatuurfabrikanten. Met een versterkt partnerschap stelt deze overeenkomst zowel Trimble als Caterpillar in staat om innovatie en differentiatie te vergroten, nieuwe aanbiedingen te ontwikkelen en nieuwe industriële en geografische kansen.

Caterpillar-klanten hebben meer mogelijkheden om toegang te krijgen tot de technologie:
• Fabrieksgemonteerde opties via Caterpillar
• Cat Grade 3D Ready-opties maken het mogelijk om op elk moment in de levenscyclus van de machine te upgraden
• Uitgebreide aftermarket- en digitale aanbiedingen rechtstreeks via Cat-dealers

Trimble-klanten profiteren ook van een bredere beschikbaarheid:
• Continue ondersteuning van gemengde vloot door vertrouwde Sitech-dealers
• Uitgebreid distributienetwerk om te voldoen aan de behoeften van klanten met een gemengd wagenpark
• Gestroomlijnde toegang tot hellingcontrole via de Trimble Construction One-suite met digitale oplossingen breidt het ecosysteem van Trimble's bouwtechnologie verder uit

"De Connect & Scale-strategie van Trimble heeft een ecosysteem gecreëerd dat klanten in zowel de fysieke als digitale wereld sterker maakt. De volgende fase van onze joint venture zal innovatie in technologie voor hellingcontrole stimuleren om de kansen in de industrie uit te breiden met gelokaliseerde en gedifferentieerde oplossingen en tegelijkertijd de technologische interoperabiliteit te verbeteren", aldus Rob Painter, president en CEO van Trimble. "Dit partnerschap benadrukt een gezamenlijke toewijding om het kantoor en het veld te verbinden gedurende de ontwerp-bouw-exploitatielevenscyclus van bouwprojecten."

"Caterpillar en Trimble hebben een lange geschiedenis van gezamenlijke innovaties", aldus Tony Fassino, president van de Caterpillar Construction Industries Group. "We zijn trots op wat we hebben ontwikkeld om klanten te helpen hun activiteiten te optimaliseren, inclusief hellingcontrole. De aankondiging van vandaag is een voortzetting van deze samenwerking. Met een Caterpillar: Confidential Yellow-focus op het versnellen van deze toonaangevende technologie, zetten we ons in om het voor klanten gemakkelijker te maken om onze oplossingen te verwerven en te implementeren in zowel Cat- als gemengde vloten."

Caterpillar importeur in België: BM-Cat
Caterpillar importeur in Nederland: Pon-Cat
   
Trimble in België: Sitech
Trimble in Nederland: Sitech
   

Voor meer informatie:

Caterpillar