Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hitachi vernieuwt haar populaire 20-24 tons rupsgraafmachine klasse

Hitachi vernieuwt haar populaire 20-24 tons rupsgraafmachine klasse

Hitachi heeft eigenaars en machinisten centraal gesteld bij het ontwerp van de nieuwste Zaxis-7 middelgrote graafmachines: de ZX210-7, ZX225US-7 en ZX225USR-7.

Voortbouwend op machines van eerdere generaties heeft Hitachi zich geconcentreerd op verbetering van de ervaring in de cabine. Bovendien krijgen eigenaars met de nieuwe machines, die voldoen aan Stage 5, mogelijkheden om de winst te verhogen en de kosten te verlagen.

Meer winstgevendheid

Bij het ontwerp van de Zaxis-7-graafmachines heeft Hitachi zich gericht op de hoogste kwaliteit, en de in een nieuw jasje gestoken ZX210-7, ZX225US-7 en ZX225USR-7 verbruiken tot 11% minder brandstof dan de vorige modellen. Hitachi’s nieuwe, toonaangevende hydraulische systeem TRIAS III zorgt bij elke toepassing voor een hoog prestatieniveau.

Dankzij de grote veelzijdigheid van de Zaxis-7-graafmachines kunnen eigenaars hun winst verhogen door meer uiteenlopende projecten aan te pakken. Geen enkele bouwplaats is te veeleisend voor de ZX210-7, ZX225US-7 en ZX225USR-7, door het brede scala aan specificaties. Denk aan de ééndelige of tweedelige giek en de opties voor een lange (LC) of smalle (LCN) onderwagen voor respectievelijk optimale stabiliteit en gemakkelijk transport.

De ZX225US-7 heeft een ultrakorte draaicirkel van 1.680 mm, de beste in zijn klasse, en een optioneel dozerblad. De diverse uitrustingsstukken kunnen snel worden gewisseld dankzij het verbeterde voorkeuzesysteem voor uitrustingsstukken op de monitor.

Voel het verschil

In de bijzonder ruime ZX210-7, ZX225US-7 en ZX225USR-7 hebben machinisten een toonaangevende cabine die superieur is op het gebied van comfort en kwaliteit. Ze behoren tot de stilste machines op de markt en in de ZX210-7 zijn er 16% minder trillingen dan bij de vorige generatie. De cabine van de ZX225US-7 en de ZX225USR-7 heeft een 15 cm bredere deuropening en een ruimer interieur, met meer beenruimte voor meer comfort.

De machines zijn door het nieuwe ergonomische bedieningspaneel makkelijk te bedienen en de besturing is goed bereikbaar. Met de multifunctionele controller kan op de lcd-monitor van acht inch snel door het menu worden genavigeerd en het hi-res antireflectiescherm is goed leesbaar. Bovendien biedt de vernieuwde lay-out een duidelijk display en prettige functionaliteit, zoals airconditioning, DAB+ radio en Bluetooth.

Meer veiligheid

De nieuwe Hitachi Zaxis-7-graafmachines zijn nog veiliger door een beter zicht over het werkterrein, onder meer dankzij de uitzonderlijke kijkhoek van bovenaf van 270 graden door middel van het Aerial Angle-camerasysteem. Bij de ZX225US-7 en de ZX225USR-7 is bovendien het zicht naar voren verbeterd door de verlaging van de glasroede en het zicht naar links door de verplaatsing van de middenstijl. Door de nieuwe led-werklampen en een ruitenwisser met een vergroot wisoppervlak kunnen machinisten onder moeilijke omstandigheden toch met vertrouwen werken.

Meer inzetbaarheid

De nieuwste middelgrote graafmachines van Hitachi zijn gebouwd om lang mee te gaan, zodat eigenaars er optimaal profijt van hebben. Ze zijn grondig en doorlopend getest in speciale faciliteiten in Japan met als doel de inzetbaarheid aanzienlijk te verhogen. Voorzieningen zoals de bredere openingen voor de motorklep- en -kap op de ZX210-7, en de nieuwe inrichting van het filter, de grotere treden en motorkap op de ZX225US-7 en ZX225USR-7, geven gemakkelijker en sneller toegang voor dagelijkse inspecties, waardoor de stilstand tot een minimum beperkt blijft.

Machineparkbeheer

Dankzij Owner’s Site en ConSite, systemen voor monitoring op afstand van Hitachi, hebben eigenaars toegang tot vitale gegevens en daarmee de volledige controle over hun machinepark en werklast. Beide systemen verzenden dagelijks operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service via GPRS of satelliet. ConSite geeft maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie, terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij potentiële problemen.

Verder wordt met een unieke innovatieve functie de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. De gegevens worden dagelijks via twee oliesensoren verzonden naar Global e-Service. Zo kan worden gedetecteerd of de kwaliteit van de olie achteruitgaat door vervuiling of lage viscositeit. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en is er minder onverwachte uitval; eigenaars kunnen het onderhoud beter plannen en de verkoopwaarde van de machine is hoger.

Uw eigen visie

We zijn erg enthousiast over de lancering van de nieuwste Zaxis-7 middelgrote graafmachines”, zegt Wilbert Blom, productmanager voor graafmachines bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. “Ze zijn ontworpen en gebouwd om aan de eigen visie van machinisten en eigenaars tegemoet te komen. We willen klanten de volledige controle over hun wereld geven, niet alleen met onze producten, maar ook met onze mensen, oplossingen en diensten.

Importeur voor België: Luyckx 
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi Construction Machinery