Reportages

Kipper Event 2024

Kipper Event 2024

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2024 vond voor de tweede maal het Kipper Event plaats. Deze keer was gekozen voor de locatie van het Bouw en Infra Park in Harderwijk, ook wel bekend als ‘de SOMA’.

Zo’n zestig exposanten toonden bijna 140 trucks en 50 stuks getrokken materieel, daarnaast waren ook toeleveranciers aanwezig. De studenten van het SOMA College legden een complete demobaan aan, waar diverse kippers hun terreinvaardigheden toonden.

Primeurs

Op het event toonden diverse standhouders hun nieuwste primeurs zoals MAN de hTGX trekker met waterstof-verbrandingsmotor, op de stand van Harbers Trucks was de nieuwe Volvo FH Aero te bewonderen en D-Tec had een drietal Ford F-Max gekoppeld aan haar kiptrailers.
Maar ook Veldhuizen Trucks presenteerde de nieuwe luchtgeveerde widespread tandem, samen met een nieuwe middenasdieplader. GINAF toonde haar programma dat volledig gebaseerd is op de DAF NGD-serie.
AJK, Jansen Hydrauliek en Tibeg presenteerden hun nieuwe zeer goed geïsoleerde asfaltkippers.

Elektrisch

Dat ook steeds meer elektrische trucks hun weg vinden in het bouwsegment was duidelijk te merken. Kipperbouwer AJK had twee elektrische Volvo trucks op de stand, maar ook LVS en Harbers toonde enkele elektrische Volvo en Renault trucks net als Veldhuizen Trucks en Mercedes-Benz.