Reportages

Conversietruc(k)

Conversietruc(k)

Loonbedrijf Firma Jakobs in het Noord-Limburgse Geijsteren nam eind 2018 haar nieuwe GINAF 8x6 in gebruik. Deze vervangt de oudere Euro 5 GINAF 8x6.

We zijn op bezoek bij loonbedrijf Jakobs, een veelzijdig bedrijf dat zich richt op agrarisch loonwerk, grondverzet en transport. Het in 1958 opgerichte bedrijf bestaat ruim 60 jaar later uit drie vennoten en 14 vaste medewerkers. Naast het transport in de grond-, weg- en waterbouw zet Fa. Jakobs haar GINAF’s ook in voor het vervoer van agrarische producten. Hiervoor heeft men een zeer divers assortiment aan afzetcontainers.

De vorige GINAF, een X4345TS 8x6, stamt uit 2009. Deze auto is nog niet aan vervanging toe, maar wordt als tweede truck ingezet. Bij de oriëntatie naar een nieuw voertuig gaf chauffeur Theo Jakobs aan, dat hij toch wel weer graag een GINAF wilde hebben. Dus werd er bij Van Ginkel Trucks in Ederveen een nieuwe X6 4344CTSE 8x6 besteld, voorzien van een 480 pk sterke Euro 6 motor. 

Van oorsprong komt het chassis als DAF CF480 FAT 6x4 in Eindhoven van de band. Bij GINAF Trucks in Veenendaal wordt de tandem verwijderd en worden de assen apart met het chassis verbonden door reactiestangen, veercilinders en stuurcilinders. Tevens komt voor de starre aangedreven assen een fuseegestuurde aangedreven Sisu as. Door de widespread asopstelling én de toevoeging van de Sisu as wordt het wettelijk totaalgewicht verhoogd van 28 naar 43,5 ton!

Bij dit soort ombouwen spreekt GINAF van een conversietruck. Achter de 480 pk sterke PACCAR MX13 motor is een automatisch schakelende ZF TraXon 16-bak gekoppeld. Rondom staat de GINAF op ‘grote’ wielen, voor extra bodemvrijheid en betere terreinvaardigheid.

Voor het werken in vervuilde omgevingen is de cabine voorzien van een BMair overdrukunit. Tevens is er aan de chauffeurszijde een opstap met beugel gemonteerd, zodat er eenvoudig en veilig vanuit de cabine naar kipper/container geklommen kan worden. Het geheel is aangekleed met flitsers, zwaailampen, verstralers, werklampen en luchthoorns.

Bij Terberg Techniek in Baarlo is het chassis voorzien van een 30-tons VDL S30-7000 schuifhaakarm met zeilrek en RVS opbergkist. Als ‘kippercontainer’ koos Fa. Jakobs voor een AJK container met hydraulisch bediende afdekkleppen en pneumatische klepsluiting.