Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steinexpo 2023: Zeppelin

Steinexpo 2023: Zeppelin

Zeppelin, de Caterpillar importeur voor onder andere Duitsland, toont op de Steinexpo een Cat 988GC wiellader en de inzet van afstandsbediening Cat Command dat het voorstadium naar autonoom werken is.

De nieuwe Cat 988GC voegt zich bij de wielladers in de klasse van vijftig ton en werd voor dezelfde toepassingen ontworpen zoals de 988K XE en 988K. De machine beschikt over dezelfde motor en aandrijflijn. De voorzijde en de hydrauliek werden herzien zodat een grotere capaciteit en uitstorthoogte werd bereikt. De 988GC beschikt over grotere pompen, grotere cilinders en daardoor korte cyclus tijden. Standaard is hij uitgerust met ‘Connected Bucket’, deze registreerd de slijtage van de slijtdelen en probeert zo de ongeplande stilstand te verminderen. Optioneel is ‘Cat Payload’ beschikbaar, hiermee kan de machinist de dumper optimaal beladen.

Een Cat 323 rupsgraafmachine is voorzien van ‘Cat Command’, een afstandsbediening waarmee de machinist vanuit een externe ruimte de machine kan bedienen. De bezoekers kunnen hiermee zelf ervaren hoe het is om met een machine op afstand te werken.

Meer assistentsystemen zoals ‘E-fence’ en ‘Grade control’ verhogen de productiviteit, dit laat Zeppelin aan de hand van een Cat 326 rupsgraafmachine tijdens haar demoshow zien. Daarstaat is er ook de bijna 80 ton zware Cat 374 rupsgraafmachine aanwezig. 

Met een Cat 966XE wordt getoond, hoe productief men kan zijn met iedere liter brandstof en de gebruiker aanzienlijk CO2 kan besparen, want iedere liter diesel is circa 2,64 kilo CO2. De 966XE belaad een 730 knikdumper en 772 starre dumper.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Zeppelin