Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

DAF XF opnieuw als beste getest in efficiëntie en comfort

DAF XF opnieuw als beste getest in efficiëntie en comfort

De Nieuwe Generatie XF 450 heeft tijdens de ‘European Truck Challenge’ (ETC) opnieuw bewezen het beste voertuig in zijn segment te zijn voor zowel de eigenaar als de chauffeur. Tijdens de uitgebreide multi-brand test van het gerenommeerde Duitse vakblad Truck & Trailer Welt, bleken de bedrijfskosten van de XF lager dan die van de concurrentie. Ook werd de Nieuwe Generatie DAF beloond met de prestigieuze ‘Drivers Choice’ award. De uitslag geeft eens te meer aan waarom de XF unaniem werd verkozen tot ‘International Truck of the Year 2022’.

Tijdens de hoog aangeschreven jaarlijkse European Truck Challenge worden trucks van toonaangevende Europese vrachtwagenfabrikanten uitgebreid vergeleken op het gebied van kosten, weg- en rijgedrag, prestaties en chauffeurscomfort.

Het ultieme comfort

Eén trekker in het bijzonder maakte tijdens de 2023-editie van de ETC consequent indruk op de ETC-testrijders: de Nieuwe Generatie DAF XF 450”, aldus Philipp Bönders, hoofdredacteur van Truck & Trailer Welt. “Geen enkele andere cabine biedt de chauffeur meer comfort, een rijkere uitrusting en een beter ontwerp. Daarom scoort de DAF XF 450 de meeste punten in het ‘rijdersklassement’ en verdient het met recht de ETC Drivers Choice award voor 2023.”

Voorsprong op de concurrentie 

Dankzij het zeer lage gecombineerde brandstof- en AdBlue-verbruik, bleek de DAF XF 450 gerekend met huidige brandstofprijzen bovendien de meest kostenefficiënte truck”, stelde testtruck & trailerredacteur Hans-Jürgen Wildhage vast. “De souplesse van de DAF XF 450 tijdens het rijden over de veeleisende ETC-testroute – ook op de steile stukken – was indrukwekkend. Ik werd blij van de koppelrijke motor. En als het aankomt op het brandstofverbruik, loopt de DAF op delen van de testroute ook nog eens duidelijk voor op de concurrentie.

De beste voertuigen op de markt 

We zijn bijzonder vereerd met zowel de ‘Drivers Choice’ award als de erkenning voor de laagste bedrijfskosten”, aldus Bart Bosmans, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing en Sales. “Samen met de serie XD, XG en XG+ trucks, is de Nieuwe Generatie XF zowel de droom van de bestuurder als de ultieme truck voor de eigenaar. De cabine is ruim, luxueus en comfortabel en biedt een ongekend direct zicht. Daarmee is het de beste werkplek voor elke chauffeur. Bovendien rijden de trucks tegen de laagste bedrijfskosten. Zeker in deze uitdagende tijden zijn de Nieuwe Generatie DAFs de beste trucks op de markt!

BouwmachineWeb.com reed eerder ook al met de DAF XF450, lees het volledige artikel hier: Rij-Impressie DAF XF450 4x2

 

Voor meer informatie: DAF Trucks