Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe tandemwalsen van Hamm combineren trillingen en oscillatie in één trommel

Nieuwe tandemwalsen van Hamm combineren trillingen en oscillatie in één trommel

De tandemwalsen uit de HD+ serie zijn al jaren een vaste waarde in het assortiment van walsenfabrikant Hamm. In de zomer van 2023 werden er nieuwe modellen gelanceerd in alle gewichtsklassen, allemaal met de relevante interfaces voor digitale toepassingen. Het bedieningsconcept Easy Drive werd ook geïntroduceerd bij machines met een bedrijfsgewicht van 7 ton en 8 ton. In de vorm van de HD+ 120i V-VIO voegt Hamm nog een model toe dat kan verdichten met een keuze uit trillingen of oscillatie. De nieuwe tandemwals is sinds begin 2024 verkrijgbaar in markten met uitlaatemissienorm Stage 5.

De tandemwals HD+ 120i V-VIO 12 ton beschikt over een triltrommel aan de voorzijde en een VIO-trommel aan de achterzijde. Als het gaat om verdichtingskracht, biedt het nieuwe model de gebruikelijke hoge prestaties die machinisten van het merk gewend zijn. De tandemwals wordt aangedreven door een Deutz-motor van 115 kW (156 pk).

Hoge flexibiliteit, snelle verdichting

Een groot voordeel voor gebruikers is de veelzijdigheid van de machine dankzij statische verdichting, oscillatie en trillingen. Bijzonder voordelig is de manier waarop hij flexibel kan schakelen tussen trillingen en trillingen, waardoor het niet meer nodig is om van machine te wisselen of een extra machine en een andere machinist op de bouwplaats in te zetten. Deze multifunctionaliteit werpt ook zijn vruchten af in de vele nieuwe asfaltmengsels. Net als bij grondwerken zorgt de combinatie van trillingen en trillingen voor een snelle verdichting in minder dubbele passages, waardoor deze bijzonder geschikt is voor eindverdichting. Zelfs bij hogere werksnelheden blijft een hoge verdichtingskwaliteit gegarandeerd.

Bekende sterke punten en verscheidenheid aan opties

Naast de nieuwe combinatie van rollen biedt de HD+ 120i V-VIO gebruikers alle gebruikelijke voordelen en sterke punten die ze van het merk verwachten. Daartoe behoren onder meer de ruime en overzichtelijke cabine, het populaire Easy Drive-bedieningsconcept en verschillende interfaces voor het verbinden van telematicasystemen, wagenparkbeheersystemen en digitale toepassingen voor het controleren en documenteren van verdichting.

Verdichting met oscillatie

Machinisten kunnen ook volledig gebruik maken van de bekende voordelen van oscillatie en deze toepassen op het verdichten van verbindingen of het verdichten in trillingsgevoelige gebieden. Oscillatie vergemakkelijkt ook de inzet bij lage buitentemperaturen, omdat een groter temperatuurbereik kan worden gebruikt. Bovendien is het systeem effectief in het voorkomen van verbrijzeling van deeltjes en oververdichting. Niet te vergeten zijn de voordelen van oscillatie bij het verdichten van vervormingsgevoelige materialen. Andere algemene voordelen van oscillatie zijn dat het de geluidsemissies en trillingen op en rond de bouwplaats vermindert.

Onderhoudsvrije oscillatie

Nog een voordeel: net als de andere oscillatietrommels van Hamm hebben de nieuwe VIO-trommels geen onderhoud nodig dankzij het slijtvaste staal en de temperatuurbestendige speciale riem.

 

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland
   

Voor meer informatie:

Wirtgen