Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

JCB bouwt eigen draaikantelstuk voor Hydradig

JCB bouwt eigen draaikantelstuk voor Hydradig

JCB heeft een gloednieuw draaikantelstuk onthuld die speciaal ontworpen is voor de JCB Hydradig, de Raptor.

De belangrijkste kenmerken zijn de JCB Raptor:
- 460 mm breedte biedt meer zicht en controle vanuit de cabine
- Beste kantelkoppel in zijn klasse 29 kNm
- 120 liter/min hoog debiet draaidoorvoer in het draaikantelstuk, waardoor aanbouwdelen die veel debiet vereisen 360° kunnen draaien
- Geoptimaliseerd voor JCB-machines, met volledig aanpasbare toetsenbediening en integratie in het standaard machinedisplay
- Geherpositioneerde, robuustere hydraulische cilinders verminderen het risico op schade tijdens gebruik

Het JCB Raptor draaikantelstuk biedt een kantelhoek tot 2x 45° en een rotatiesnelheid tot 8,5 omw/min. Het maximale uitbreekkoppel is 67 kNm, het rotatiekoppel is maximaal 5,4 kNm en het aanbouwdeel levert 29 kNm kantelkoppel. Het draaikantelstuk kan rechtstreeks aan de lepelsteel worden gemonteerd of aan een S45 of S50 snelwissel. Aan de onderzijde van de Raptoris even eens een S-type snelwissel gemonteerd van het type S45 of S50. Optioneel is er een gripper leverbaar.

Het besturingssysteem maakt een betere aanpassing van de machinebediening en de hydraulische prestaties mogelijk. Machinisten kunnen voorkeursfuncties toewijzen aan geselecteerde knoppen en rollen, met de optie om de beweging om te keren indien gewenst. Klanten kunnen de snelheid van de hydraulische toevoer van alle uitrustingsstukken aanpassen, evenals de kantel- en rotatiefuncties.

Met het systeem kunnen maximaal vijf besturingsprofielen worden ingesteld voor verschillende machinisten of om dezelfde machinist verschillende functies te laten voorprogrammeren, afhankelijk van het uitrustingsstuk en de toepassing. Het draaikantelstuk is uitgerust met twee hoeksensoren voor kantelen en roteren. Hierdoor kan de machine de hoeken bepalen waarmee het aanbouwdeel op elk moment werkt, wat op zijn beurt functies voor nulstelling en begrenzing mogelijk maakt.

Met nulstelling kan een nieuw nulpunt of standaardpositie instellen voor de kantel- en rotatiefuncties. Dit biedt een referentiepunt om vanuit te werken en de clinometer te controleren. Het begrenzen is uniek voor de rotatiefunctie en stelt de gebruiker in staat om een elektronische limiet in te stellen op hoe ver de apparatuur kan draaien.

 

Voor meer informatie: JCB