Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kipper Event: AJK bouwt elektrische trucks op

Kipper Event: AJK bouwt elektrische trucks op

Ook voor opbouwen op elektrische trucks is men bij AJK op het juiste adres.

Tijdens het Kipper Event toont de Belgische fabrikant van kippers, kiptrailers, containers, containeraanhangers en containerafzetsystemen een tweetal voertuigen die elektrische worden aangedreven.

Van Ploegam staat er een Volvo FH Electric 8x4 voorzien van een geïsoleerde achteroverkipper met afdekkleppen. Omdat Ploegam deze kippers inzet bij de dijkverzwaring is de vloer uit RVS waardoor klei minder snel zal blijven plakken. Om de stabiliteit van het luchtgeveerde chassis te verhogen, is er onder de kipper een schaar gemonteerd. Ploegam vervoert met deze kippers ook rijplaten, om de klepsluithaken te beschermen zijn er extra geleiders onder de achterklep gemonteerd.

Het tweede getoonde voertuig betreft eveneens een Volvo FH Electric, maar dan als 4x2 trekker met 3-assige geïsoleerde AJK-kipoplegger van De Bruyn Oudewater. Deze relatief korte oplegger van 7,8 meter inwendig heeft een Hardox kuip met in de kop RVS, ook weer om het plakken te verhinderen. De 27 kuubs kipper is extreem goed geïsoleerd voor het transport van asfalt van lage temperatuur. Met opzetbare slibluiken en hydraulische slibhaken is de trailer ook geschikt voor slibtransport. En hierdoor breed inzetbaar.

 

Voor meer informatie: AJK