Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo breidt range elektrische machines nog verder uit

Volvo breidt range elektrische machines nog verder uit

Tijdens de Volvo Days 2024 op het democenter van Volvo CE in Eskilstuna werden twee nieuwe accu-elektrische wielladers aan de pers getoond, de L90 Electric en L120 Electric.

De L120 elektrische wiellader van 20 ton is de eerste die op de markt komt en profiteert van een hefvermogen van 6 ton. Het is een waardevolle partner voor meerdere toepassingen. Deze variëren van bouwplaatsen, havens en logistieke centra tot afvalbeheer en recycling, onderhoud van stedelijke infrastructuur en land- en bosbouw.
Voor de meeste lichte en middelzware taken kan de L120 Electric een volledige dag van ongeveer 5-9 uur werken op één acculading, afhankelijk van de toepassing en de omgeving. Wanneer hij moet worden opgestart, kan hij in één uur en 40 minuten van 10-100% worden opgeladen met een 180 kW DC-snellader of Volvo's PU500 mobiele accu, en in 7 uur met een 40 kW DC draagbare oplader, geschikt voor 's nachts opladen.

De in China gebouwde L120 Electric zal vanaf het vierde kwartaal van 2024 worden uitgerold in geselecteerde markten in Europa, Region International, India, Azië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

L90 Electric

De 15-tons L90 Electric, de eerste elektrische wiellader in zijn klasse, is een veelzijdige oplossing die geschikt is voor een breed scala aan klussen. Deze omvatten industriële materiaalbehandeling, bosbouw, landbouw en landschapsarchitectuur, steengroeven en mijnbouw en afval en recycling.
Net als de L120 Electric heeft hij niet alleen speciale elektromotoren voor het rijden en hydrauliek, waardoor het volledige beschikbare vermogen voor beide systemen mogelijk is, maar beschikt hij ook over een snellere respons en kortere cyclustijden dan conventionele modellen. Voor de L90 Electric is dit grotendeels te danken aan de door Volvo ontworpen transmissie, gloednieuw en speciaal gebouwd voor het elektrische platform, wat resulteert in een optimale energie-efficiëntie.
Machinisten hebben eenvoudig toegang tot functies en instellingen via de intuïtieve interface, waarin de Volvo Co-Pilot en achteruitkijkcamera zijn geïntegreerd, indien aanwezig.

De L90 Electric heeft een accucapaciteit voor circa 4-5 uur draaiuren bij de meeste middelzware toepassingen en een volledige werkdag bij lichtere toepassingen. Ook vergelijkbaar met zijn grotere broer, recupereert de elektrische aandrijfmotor op de L90 Electric energie door als generator te fungeren tijdens het vertragen, waardoor een langere looptijd en een langere levensduur van de remmen wordt gegarandeerd.
Hij kan in ongeveer 70 minuten 0-100% worden opgeladen met behulp van een 150 kW DC-snellader of een PU500 mobiele voedingseenheid, terwijl de ingebouwde AC-kabel binnen 6-7 uur kan worden opgestart voor opladen 's nachts.

De L90 Electric, die in de Zweedse wielladerfabriek in Arvika gebouwd wordt, zal in 2025 beschikbaar zijn op geselecteerde markten in Europa.

 

Importeur voor de Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Volvo Construction Equipment