Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Grove upgradet haar 400 tonner naar een 450 tonner

Grove upgradet haar 400 tonner naar een 450 tonner

Grove reageerde op de vraag van klanten naar een kraan met een hogere capaciteit door de Grove GMK6450-1 te introduceren. De geupgrade kraan is afgestemd op de feedback van klanten en benadrukt nauwkeuriger de superieure hefcapaciteiten van de kraan in de zes-assige categorie. De nominale maximale capaciteitsclassificatie stijgt van 400 naar 450 ton.

De Grove GMK6400-1 wordt geüpgraded naar de GMK6450-1 en heeft een verhoogde maximale capaciteit van 450 ton, wat 50 ton meer is dan de vorige GMK6400-1. De kraan blijft de sterkste all-terrain kraan die beschikbaar is op zes assen en door hem een nieuwe naam te geven, worden zijn ware capaciteiten beter weergegeven.
"De afgelopen twee jaar hebben we een groeiende vraag naar een naamswijziging gezien bij onze wereldwijde klantenkring. We hebben de prestaties van de kraan beoordeeld, wat resulteerde in een nieuw model, de GMK6450-1," legde Andreas Cremer, Vice President Product and Project Management voor mobiele kranen bij Manitowoc, uit.

De toevoeging van het MAXbase variabele stempelpositioneringssysteem op de GMK6400-1 in 2021 stelde klanten in staat om verder te profiteren van de sterke prestaties van de all-terrain kraan. Deze functie maakt het gebruik van asymmetrische stempelopstellingen mogelijk en resulteert in verbeterde hijsdiagrammen. Bovendien kan MAXbase worden gebruikt in combinatie met de capaciteitsverhogende MegaWingLift. De zelfmonterende bevestiging kan in minder dan 20 minuten worden ingezet en vereist geen hulpkraan. MAXbase verhoogt het hefvermogen met maximaal 70% op de hoofdgiek en met maximaal 400% bij gebruik van de jib. Deze verbeteringen leidden tot verzoeken van klanten om de kraan een andere naam te geven.

De Grove GMK6450-1 biedt toonaangevende hefcapaciteiten en is gebruikt op projecten in plaats van zeven-assige - of zelfs acht-assige - terreinkranen. Hij kan bijvoorbeeld 8,9 ton tillen tussen 38 meter en 50 meter radiussen bij het werken met zijn volledige giek- en jibsysteemlengte van 136 meter. Bij het werken met 120 meter giek en jib, verwerkt de kraan een indrukwekkende 12,8 ton op afstanden tussen 36 meter en 52 meter. Bovendien is de GMK6450-1 bijzonder geschikt voor windenergieprojecten die flexibele opstelafstanden tot de turbine vereisen en de mogelijkheid om zware lasten te tillen in steile verticale hoeken. Hij kan tillen bij windsnelheden tot 9 m/s met zijn 79 meter jib.

 

Importeur voor België: BLE
Importeur voor Nederland: Manitowoc Crane Group Nederland
   

Voor meer informatie:

Grove Cranes